Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Αγρότες: Πληρώνονται την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο

Κοινοποίηση

Εκδόθηκε το ΦΕΚ – Πιστώνονται τα χρήματα

Πιστώνεται άμεσα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών η επιστροφή του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο κίνησης για αγροτική χρήση. Η σχετική ΚΥΑ υπεγράφη, δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και άμεσα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των αγροτών τα ποσά που δικαιούνται. Δικαιούχοι είναι όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες – φυσικά πρόσωπα, που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων έως την 15η Ιουλίου 2022 κι έχουν υποβάλλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για τα έτη 2021 και 2022.

Όπως προβλέπει η απόφαση, το ποσό που δικαιούται κάθε αγρότης θα πιστωθεί άμεσα στον τραπεζικό του λογαριασμό, χωρίς να απαιτείται η υποβολή οποιουδήποτε δικαιολογητικού.

Το ποσό της επιστροφής υπολογίζεται με βάση τις μέγιστες ποσότητες κατανάλωσης πετρελαίου ανά αγρότη, ανάλογα με τα στρέμματα και το είδος της καλλιέργειας ή το ζωικό κεφάλαιο που κατέχει. Τα ποσά που θα καταβληθούν είναι ακατάσχετα και δε συμψηφίζονται με επιστρεπτέα ποσά οφειλών προς το Δημόσιο.

Το ποσό που θα διατεθεί είναι αυξημένο κατά 10 εκ. ευρώ, από τα 60 εκ. ευρώ στα 70 εκ. ευρώ. Οι αγρότες λαμβάνουν για πρώτη φορά την επιστροφή του ΕΦΚ μετά από το 2016.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς σχολίασε: «Η κυβέρνηση με συνέπεια υλοποιεί τις αποφάσεις της για στήριξη των πολιτών και ιδιαίτερα των παραγωγών στον πρωτογενή τομέα. Η απόφασή μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των αγροτών μας, ιδιαίτερα αυτήν την δύσκολη περίοδο, είναι αδιαπραγμάτευτη. Στηρίζοντας τον Έλληνα αγρότη, στηρίζουμε την ελληνική περιφέρεια και την ελληνική κοινωνία».

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: