Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Περίθαλψη τραυματισμένων ειδών ορνιθοπανίδας στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού

Κοινοποίηση

Τα τραυματισμένα πουλιά διακομίζονται για νοσηλεία την ημέρα περισυλλογής τους ή την επόμενη

Συνολικά επτά (7) τραυματισμένα είδη ορνιθοπανίδας συνέλεξαν από την Προστατευόμενη Περιοχή Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού οι επόπτες – φύλακες του Φορέα Διαχείρισης, απ’ τον Ιανουάριο του 2021 έως και σήμερα. Συλλέχθηκαν ένα φοινικόπτερο (Phoenicopterus ruber) απ’ το Διόνι, 2 λευκοπελαργοί (Ciconia Ciconia) απ’ την Κατοχή, 2 αρπακτικά -μια γερακίνα (Buteo buteo) κι ένας μπούφος (Bubo bubo) απ’ το Αιτωλικό και το Νεοχώρι αντίστοιχα-, ένας ασημόγλαρος (Larus Michahellis) απ’ το Ευηνοχώρι κι ένας πορφυροτσικνιάς (Ardea purpurea) απ’ το Αιτωλικό.

Τα τραυματισμένα πουλιά διακομίζονται για νοσηλεία την ημέρα περισυλλογής τους ή την επόμενη στο Σύλλογο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, στην Αθήνα. Η δε μεταφορά τους γίνεται με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας. Τους χορηγείται νερό για την αποφυγή αφυδάτωσης και στη συνέχεια τοποθετούνται σε χαρτοκιβώτιο μεταφοράς. Για την ασφαλή μεταφορά τους ανοίγονται στα χαρτοκιβώτια κατάλληλα ανοίγματα για τη διέλευση αέρα, ενώ μέσα τοποθετούνται στρώσεις από σχισμένα σε λουρίδες φύλλα εφημερίδας.

Για την προστασία της άγριας ζωής, ο ΦΔΛΜ παρακαλεί τους πολίτες σε περίπτωση ανεύρεσης τραυματισμένων πουλιών ή άλλων ειδών, να ενημερώνουν στο τηλέφωνό του 2632055094 ή το Δασαρχείο Μεσολογγίου (2631028818). Σε περίπτωση ανεύρεσης τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας Caretta Caretta ενημερώστε τον Φορέα ή το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου, 2631051211.

Ο Φορέας ευχαριστεί -με ανακοίνωσή του- τους κατοίκους της προστατευόμενης περιοχής για την ευαισθητοποίησή τους και την ενημέρωση που παρείχαν, το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας για τη βοήθειά του, καθώς και την ΑΝΙΜΑ για την άμεση ανταπόκριση.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: