Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Καιρός: “Στο κόκκινο” η Αιτωλοακαρνανία – Γενικές οδηγίες για έντονα καιρικά φαινόμενα

Κοινοποίηση

Στο “στόχαστρο” της κακοκαιρίας αναμένεται να βρεθεί η Αιτωλοακαρνανία

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε ανακοίνωσή της σχετικά με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Στην ανακοίνωσή της, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας λέει επίσης: «Παρακαλούνται οι υπηρεσίες, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τον αντίστοιχο σχεδιασμό τους».

Στο “στόχαστρο” της κακοκαιρίας αναμένεται να βρεθεί η Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις (όπως φαίνεται και στον χάρτη).

Το έκτακτο δελτίο

Σύμφωνα με τα νεότερα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε την Τρίτη (15-7), τροποποιείται ως Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

1. Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Α. Σήμερα Τρίτη (16-07-2019) από τις απογευματινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Δυτική και Ανατολική Στερεά, η Θεσσαλία, πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη (17-07-2019), οι Σποράδες, καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Δυτική Στερεά κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.

Β. Την Τετάρτη (17-07-2019)το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια. Εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Γ. Η Αττική (κυρίως η δυτική και βόρεια) πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς την Τετάρτη(17-07-2019).

Οδηγίες

Η Περιφέρεια εξέδωσε επίσης Γενικές Οδηγίες αντιμετώπισης των έντονων καιρικών φαινομένων. Αναλυτικά:

[wonderplugin_pdf src=”http://agriniovoice.gr/wp-content/uploads/2019/07/Γενικές-Οδηγίες-για-Εντονα-Καιρικά-Φαινόμενα.pdf” width=”100%” height=”600px” style=”border:0;”]

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: