350.000 ευρώ για την αποκατάσταση του Κήπου των Ηρώων στο Μεσολόγγι

Με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»

Δρομολογείται η αποκατάσταση του Κήπου των Ηρώων στο Μεσολόγγι, έπειτα από απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη για ένταξη σχετικού έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 -2020», με 350.000 ευρώ. Ο Κήπος των Ηρώων, αναπόσπαστο σύμβολο της ιστορίας και των «Ελεύθερων Πολιορκημένων» εκτείνεται σε μία έκταση σχεδόν 14 στρεμμάτων, στην οποία κατά την διάρκεια της μάχης για την ανεξαρτησία αγωνίστηκαν κι ετάφησαν οι μαχητές της Φρουράς της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.

Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων θα παραδοθεί στο κοινό ο ιστορικός τόπος, όπου θα έχει γίνει άρση της επικινδυνότητας πολλών τμημάτων του, τα οποία θα ενισχυθούν και θα προστατευτούν από περαιτέρω φθορά, ενώ ταυτόχρονα θ’ αποκατασταθούν οι φθορές των μνημείων που βρίσκονται εντός αυτού.

Οι εργασίες αποσκοπούν όχι μόνο στην αποκατάσταση του Κήπου, αλλά και στην αισθητική αναβάθμιση του, ώστε να καταστεί καλύτερα προσβάσιμος. Στην κατεύθυνση αυτή θα εμπλουτιστεί η πληροφόρηση των επισκεπτών με ανάλογη σήμανση, συμπεριλαμβανομένων των οδηγιών και πληροφοριών για ΑμεΑ, καθώς προβλέπεται
τοποθέτηση δίγλωσσης ενημερωτικής πινακίδας και παροχή πληροφοριακού υλικού (δίγλωσσου και σε γραφή Braille) που θα διατίθεται στους ήδη διαμορφωμένους σταθμούς πληροφόρησης.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος