kalloni-panai2
Photo-Right: paravatos.eu

Σίγουρα εκείνο που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει αναφορικά με τη φετινή πορεία του Παναιτωλικού, είναι πως μέχρι στιγμής έχει πετύχει ό,τι καλύτερο στην ιστορία του. Η διαπίστωση αφορά και τους καλόπιστους και τους κακόπιστους, δεν χωράει αμφιβολία. Η ομάδα όμως που βρέθηκε τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Καλλονή, κανένα θετικό σχόλιο δεν δικαιούται παρ’ όλα αυτά.

Η αλήθεια είναι ότι η υπόθεση παραμονή (που ήταν εξαρχής ο βασικός στόχος) έχει σαφώς σε μεγάλο βαθμό επιτευχθεί, αν και στο ποδόσφαιρο πολλά έχουμε δει. Τέτοιες εμφανίσεις όμως δεν δικαιολογούνται , όσο κι αν ο στόχος είναι κοντά και μοιραία επέρχεται μία σχετική χαλάρωση. ‘Όσες ελλείψεις παικτών κι αν υπήρχαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν δικαιολογούν την εικόνα της ομάδας που ήταν απογοητευτική, με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά. Ο Παναιτωλικός που έχει κάνει φέτος την καλύτερή του πορεία στην μεγάλη κατηγορία, ουσιαστικά δεν «πάτησε» ποτέ στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ!

Παιδαριώδη αμυντικά λάθη, που έδωσαν τη δυνατότητα σε έναν μέτριο αντίπαλο να περάσει ένα εύκολο βράδυ και να πάρει πολύτιμους γι’ αυτόν βαθμούς. Υπερβολικά χαλαρή αντιμετώπιση του παιχνιδιού και έλλειψη συγκέντρωσης από πολλούς ποδοσφαιριστές. Διαχείριση του ματς που δεν έπεισε και φυσιολογική υποταγή που δεν είναι βέβαια σε καμία περίπτωση κολακευτική. Κρίμα για τις εκατοντάδες φιλάθλους που βρέθηκαν αυτό το βράδυ στις κερκίδες, περιμένοντας να χαρούν και αντί αυτού γνώρισαν πίκρα. Όχι τόσο από το αποτέλεσμα (που είναι βαρύ) αλλά από την απαράδεκτη εικόνα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η χαλάρωση δεν πρέπει να συνεχιστεί, γιατί θα δημιουργήσει προβλήματα. Το πρωτάθλημα δεν τελείωσε στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, αλλά έχει ακόμη οχτώ αγωνιστικές. Οχτώ δύσκολες αγωνιστικές. Ο στόχος θα έχει επιτευχθεί όταν σιγουρευτεί μαθηματικά και μόνο τότε. Αλλά εκτός από τον στόχο υπάρχει και το γόητρο, η περηφάνια, αλλά και ο επαγγελματισμός. Τουλάχιστον έτσι πρέπει να είναι.

Την προηγούμενη αγωνιστική ο προπονητής εξέφρασε παράπονα για μερίδα του κόσμου που αποδοκίμασε ένα κακό ημίχρονο και ίσως είχε δίκιο όταν είπε πως δεν έπρεπε να γίνει αυτό. Όμως αυτή τη φορά έχει απόλυτο δίκιο ο κόσμος να νιώθει πικραμένος από αυτό που είδε την Δευτέρα και θα πρέπει να αποζημιωθεί στη συνέχεια με διαφορετική αγωνιστική συμπεριφορά. Είναι το αυτονόητο και δεν χρειάζεται συζήτηση σε αυτό.

Ας φανεί από εδώ και πέρα ο ποδοσφαιρικός εγωισμός των πολύ καλών ποδοσφαιριστών που διαθέτει η ομάδα, ώστε όλα να έρθουν φυσιολογικά. Ηρεμία ναι χαλάρωση όχι. Κάθε τι διαφορετικό θα αδικεί και την προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι τώρα και τις δυνατότητες που υπάρχουν. Άλλωστε δεν είναι ούτε φρόνιμο ούτε έξυπνο να συμβεί αυτό…

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
SHARE
Προηγούμενο άρθροΟ «ωχαδερφισμός» και οι «εμμονές»
Επόμενο άρθροΟ καταρράκτης της Αγιαλεούσας στη Μυρτιά
Ασχολείται αρκετά χρόνια με το αθλητικό ρεπορτάζ και έχει συνεργαστεί με όλες σχεδόν τις αθλητικές εφημερίδες στο νομό Αιτωλ/νίας καθώς και με άλλα τοπικά μέσα (πολιτικές εφημερίδες - ραδιόφωνα - ιστοσελίδες). Επίσης έχει διατελέσει ανταποκριτής σε πολλές αθηναϊκές αθλητικές εφημερίδες και ιστοσελίδες.