Στις 28 και 29 Ιουνίου 2018

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου και την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 θα πραγματοποιηθούν στην Πλαγιά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε συνεργασία με τον δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο Πλαγιάς.

Τα παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και την Λευκάδα ντυμένα με τις παραδοσιακές ενδυμασίες τους, θα φέρουν ένα ξεχωριστό χρώμα σε αυτή την διήμερη γιορτή παράδοσης και πολιτισμού.

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με την παρουσία 6 παιδικών χορευτικών από Καρυά Λευκάδος, Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας, Πλαγιά Ακτίου Βόνιτσας, Παλιάμπελα Ακτίου Βόνιτσας και δύο από Πάλαιρος θα λάμψει για πρώτη φορά. Οι μικροί χορευτές συνεχιστές της Ελληνικής Παράδοσης θα παρουσιάσουν χορούς από όλη την Ελλάδα, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Πλαγιάς, στις 21.00.

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με το Ετήσιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (ενήλικες).

Την εκδήλωση θα τιμήσουν παραδοσιακά χορευτικά από Νυδρί (Αλέξανδρος Νυδρίου), από Λευκάδα (Ορφέας Λευκάδος), Το χορευτικό του πολιτιστικού συλλόγου του Αγίου Δημητρίου Παλαίρου, το χορευτικό του πολιτιστικού συλλόγου Πλαγιάς, το χορευτικό «Το Ανακτόριο» του συλλόγου Γυναικών Βόνιτσας και το χορευτικό της Νίκης Παλαίρου.

Τα χορευτικά τμήματα ετοιμάζουν ένα εντυπωσιακό χορευτικό πρόγραμμα με χορούς από όλη την Ελλάδα. Η εκδήλωση θα γίνει στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Πλαγιάς και θα ξεκινήσει στις 21.00 και τους Χορευτές θα συνοδεύει ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα. Θα ακολουθήσει γλέντι με την συνοδεία της Παραδοσιακής ορχήστρας.

Οι δύο βραδιές θα είναι αφιερωμένες στην Ελληνική Παράδοση.

Η εκδήλωση είναι μια συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαγιάς της Κοινωφελούς επιχείρησης και του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος