Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Το Αιτωλικό γιορτάζει την απελευθέρωσή του – Το πρόγραμμα εορτασμού

Το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαΐου

Κοινοποίηση

Διήμερες επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του Αιτωλικού διοργανώνουν, το διήμερο 11 και 12 Μαΐου, ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος «Το Αιτωλικό», ο Σύλλογος Αρματωμένων και Εφίππων Πανηγυριστών Αιτωλικού «Η Αγία Αγάθη» και ο Όμιλος Διαφύλαξης και Αναβίωσης της Ιστορίας του Αιτωλικού «Οι Ταξιάρχες».

Το πρόγραμμα εορτασμού

Το Σάββατο 11/5 (20:00) θα πραγματοποιηθούν στην Κεντρική Πλατεία του Αιτωλικού τα εξής:

1) Σύντομη ιστορική αναδρομή (ομιλία) για την απελευθέρωση του Αιτωλικού από τον κ. Ιωάννη Μακρή, Πρόεδρο της «Διεθνούς Αδελφότητας Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων»
2) Ερμηνεία ιστορικού τραγουδιού από τον από τον Πρόεδρο του Ομίλου “Οι Ταξιάρχες” κ. Στράτο Τρικαλινό.

3) Παρουσίαση Παραδοσιακών Χορών της περιοχής μας με παραδοσιακές στολές από το Χορευτικό Τμήμα του Πολ. & Μορφ. Συλλ. «Το Αιτωλικό» και από το Σύλλογο Πανηγυριστών με τη συνοδεία ζυγιάς. Παραδοσιακό τραγούδι

Την Κυριακή 12/5 (12:00) θα πραγματοποιηθεί «μάζωξη» όλων των παρεών των Πανηγυριστών του Αιτωλικού στην πλατεία του Ι.Ν. Ταξιαρχών, παρουσία Ζυγιάς.

Σας καλούμε να συμμετέχετε με την παρουσία σας, τιμώντας ένα σημαντικό γεγονός που αναδεικνύει την ιστορική πορεία του Αιτωλικού στα πλαίσια της Ελληνικής Επανάστασης και στον κοινό αγώνα προς την απελευθέρωση της χώρας μας.

Τεχνική υποστήριξη Δημοτική Κοινότητα Αιτωλικού.

Υπό την Αγίδα του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Περιεχόμενα άρθρου

Διαβάστε επίσης: