Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙΣ 6-6-2012

Κοινοποίηση

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ είναι φτωχή. Ο δημόσιος διάλογος πενιχρός. Περιορίζεται στο μνημόνιο και στην ακύρωσή του ή μη. Καμία συζήτηση για τις αιτίες που οδήγησαν στο μνημόνιο. Καμία.

Η, ΜΑΛΛΟΝ, η συζήτηση για τις αιτίες που οδήγησαν στο καταραμένο μνημόνιο, περιορίζεται κι αυτή στο ποιος υπέγραψε και ποιος δεν υπέγραψε το μνημόνιο. Όσοι υπέγραψαν είναι προδότες κι όσοι δεν υπέγραψαν είναι ήρωες. Τέλος.

ΚΑΝΕΙΣ όμως δεν είπε προδότη τον Άκη Τσοχατζόπουλο που «έβαλε χέρι» βαθιά στο Δημόσιο Ταμείο, όχι όπου κι όπου, αλλά στο Υπουργείο Άμυνας ο αθεόφοβος.

ΕΚΕΙ ΔΗΛΑΔΗ όπου η πατρίδα οργανώνει την άμυνά της απέναντι στους εχθρούς. Εκεί που, για να είναι ετοιμοπόλεμη η χώρα, ο λαός ματώνει και δίνει το υστέρημά του.

ΜΠΟΡΕΙ κάποιος να δώσει μια πειστική απάντηση στο ερώτημα «γιατί κανείς δεν είπε προδότη τον Άκη, αλλά είπε προδότη τον Άδωνι;».

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ διαστροφή είναι αυτή; Μήπως έχουμε αντιστρέψει τις έννοιες των λέξεων; Μήπως έχουμε ήδη φτάσει ξανά στην εποχή της Βαβέλ;

ΓΙΑΤΙ κανείς δεν καταλαβαίνει το πιο ακαταμάχητο επιχείρημα; Τι συμβαίνει εδώ; Μήπως οι βάτραχοι δεν μπορούν να γίνουν πρίγκιπες πια; Μήπως ήρθε η ώρα;

Παντολέων Φλωρόπουλος
Παντολέων Φλωρόπουλοςhttps://pantoleon.gr
... γεννήθηκε στη Μυρτιά της Αιτωλίας το 1955. Ζει στο Αγρίνιο από το 1984. Εργάστηκε στο τοπικό ραδιόφωνο (1990 – 1992) και ξανά την περίοδο 1994 - 1996. Ιδρυτής και συντάκτης του σατιρικού “αραμπά” του Αγρινίου (1991 – 1997). Εκδότης και δημοσιογράφος της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας “Αναγγελία” (2000) μέχρι τον Ιούλιο του 2017, έκτοτε δε, τακτικός συνεργάτης της. Έχει γράψει ποίηση, 168 παραμύθια και 1.111 χρονογραφήματα, κατέγραψε εκατοντάδες λαϊκούς μύθους και θρύλους, ενώ δημοσίευσε πολλές χιλιάδες πολιτικά και πολιτιστικά άρθρα. Το πρώτο του βιβλίο, “η πολιτεία των λουλουδιών” (παραμύθι) κυκλοφόρησε το 1980. Τα βιβλία του κυκλοφορούν σε συλλεκτικές εκδόσεις λίγων αντιτύπων.
spot_img

Διαβάστε επίσης: