Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

11ο Σεμινάριο Παραδοσιακών χορών από τον Λαογραφικό Όμιλο της ΓΕΑ

Κοινοποίηση

17 και 18 Νοεμβρίου

Ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (ΓΕΑ) διοργανώνει για ενδέκατη συνεχή χρονιά Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών, στις 17 και 18 Νοεμβρίου 2018, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Το σεμινάριο εντάσσεται σε ένα κύκλο εξειδικευμένων δράσεων-παρεμβάσεων που πραγματοποιεί ο Λαογραφικός Όμιλος σχετικά με τη μάθηση κι εμπέδωση παραδοσιακών χορευτικών γνώσεων και εμπειριών. Το σεμινάριο είναι αμιγώς αυτοχρηματοδοτούμενο από τον Όμιλο και μπορούν να συμμετάσχουν χορευτές και χορεύτριες απ’ όλη τη χώρα.

Το σεμινάριο θ’ αποτελείται από δύο ενότητες, στις οποίες θα συμμετέχει η παραδοσιακή ορχήστρα του Νίκου Φιλιππίδη πλαισιωμένη από τον κ. Βασίλη Σερμπέζη στο τραγούδι και τον κ. Πέτρο Μήτσου στην τσαμπούνα. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα διδαχθούν:

  • Χοροί και Τραγούδια των Σαρακατσαναίων από την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, με εισηγητή τον Βασίλη Σερμπέζη.
  • Χοροί και Τραγούδια από την Χίο, με εισηγητή τον κ. Σίμο Καραολάνη.

Το Σάββατο το βράδυ, 17 Νοεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη παραδοσιακή μουσικό-χορευτική βραδιά σε αίθουσα της πόλης με την συμμετοχή του μουσικού σχήματος που θα λάβει μέρος στο σεμινάριο.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις συμμετοχές αλλά και το σεμινάριο γενικότερα μπορείτε να απευθύνεστε στην Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου – Παπαστράτειο Μέγαρο, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες η στο τηλέφωνο 26410 24767, e-mail: [email protected], καθώς επίσης και στον χοροδιδάσκαλο του Λαογραφικού Ομίλου κ. Γεώργιο Τσελίκα στο κινητό τηλέφωνο 6977 285049.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Περιεχόμενα άρθρου

Διαβάστε επίσης: