Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Ζαμπάρας: «Δεν πρέπει να παραπεμφθούν και πάλι στις καλένδες τα έργα στην Αμφιλοχία»

Δήλωση του Μίλτου Ζαμπάρα για τα εγγειοβελτιωτικά έργα παραλίμνιων περιοχών Αμβρακίας - Αμφιλοχίας και Βάλτου

Κοινοποίηση

Στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου συμμετείχε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Ζαμπάρας, όπου έγινε ενημέρωση απ’ τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα για τα Εγγειοβελτιωτικά Έργα Παραλιμνίων Περιοχών Αμβρακίας- Αμφιλοχίας και Βάλτου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Βουλευτής στο παρελθόν είχε καταθέσει ερώτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την απένταξη των εν λόγω έργων από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και τον κίνδυνο να μην υλοποιηθεί το έργο. Σύμφωνα με τον Υπουργό, το έργο επανεντάχθηκε στο πρόγραμμα Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-2027.

«Έχουν περάσει 18 χρόνια από τους πρώτους σχεδιασμούς, χωρίς τελικά να έχει προχωρήσει», σημείωσε ο κ. Ζαμπάρας κι εξέφρασε την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας για τις μεγάλες καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί μέχρι σήμερα. Επέμεινε δε να υπάρξουν σφιχτά χρονοδιαγράμματα και επίσπευση των διαδικασιών. Ο Αιτωλοακαρνάνας Βουλευτής αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα υδροδότησης που παρατηρούνται στην περιοχή της Αμφιλοχίας. Τόνισε, μάλιστα, ότι «ενώ υπάρχει μελέτη για δημιουργία διυλιστηρίου υδάτων, δεν έχει προχωρήσει η χρηματοδότηση του έργου».

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: