Χριστουγεννιάτικο δρώμενο απ’ το Καλλιτεχνικό Σχολείο Μεσολογγίου (VIDEO)

Εικαστικό – θεατρικό και χορευτικό δρώμενο στην κεντρική πλατεία Μεσολογγίου

Εικαστικό – θεατρικό και χορευτικό δρώμενο πραγματοποίησε στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου το Καλλιτεχνικό Σχολείο της πόλης, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω στο θέμα της εύρεσης μόνιμης στέγης για το σχολείο. Από την ημέρα ίδρυσής του, το σχολείο συστεγάζεται με το 2ο Λύκειο Μεσολογγίου και υπάρχουν δυσκολίες στην εύρυθμη λειτουργία του. Η εύρεση μόνιμης στέγης του κρίνεται ως ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του σχολείου.

Κατά το θεατρικό δρώμενο, ένα άστεγο παιδί, φορτωμένο με τα πράγματά του, έψαχνε σπίτι και όλα τα παιδιά σε συνεργασία τού το πρόσφεραν. Στη συνέχεια το γιόρτασαν και ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί απ’ τους μαθητές του σχολείου. Στο χώρο υπήρχε εικαστική έκθεση και μπαζάρ οργανωμένο απ’ τους μαθητές.

Την πολιτιστική δράση οργάνωσαν και συντόνισαν οι καθηγητές του Σχολείου: Εικαστικών, κ. Γιώργος Τσάτσος και Χορού κ. Βασιλική Νούλα. Συμμετείχαν μαθητές απ’ όλες τις κατευθύνσεις του σχολείου. Την βιντεοσκόπηση της δράσης ανέλαβε ο καθηγητής κινηματογράφου κ. Γιώργος Λουριδάς.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος