Χρηματοδότηση για αρδευτικά έργα στην Αιτωλοακαρνανία

Έργα βελτίωσης της άρδευσης στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Χρηματοδότηση για δύο ακόμα αρδευτικά έργα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας εξασφαλίστηκε απ’ τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ), ενώ άμεσα αναμένεται η διαδικασία δημοπράτησής τους. Πρόκειται για το έργο «Λοιπές προμήθειες για την αποκατάσταση μικρών αρδευτικών στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας», ύψους 36.000 ευρώ, με το οποίο εξασφαλίζεται η πλήρης λειτουργία αντλητικών συγκροτημάτων και δικτύων στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά και την «αναβάθμιση και θέση σε πλήρη λειτουργία αντλητικών συγκροτημάτων στο υφιστάμενο αντλιοστάσιο του δικτύου ύδρευσης ΤΟΕΒ Καινούργιου Αιτωλοακαρνανίας», ύψους 37.200 ευρώ.

Οι κατά τόπους Οργανισμοί θα έχουν την δυνατότητα:

  • να λειτουργήσουν ξανά αντλιοστάσια χωρίς προβλήματα και ν’ ανταποκριθούν στην ταυτόχρονη αυξημένη ζήτηση νερού σε περιόδους ποτίσματος των καλλιεργειών, αρχικώς αντικαθιστώντας ελαττωματικά μέρητου αντλιοστασίου που είναι υπεύθυνα για βλάβες και προβλήματα στη λειτουργία του,
  • θα επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας με την εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού νέας τεχνολογίας καλύτερης ενεργειακής απόδοσης, ενώ
  • με την εγκατάσταση ομαλών εκκινητών ενισχύεται η αξιοπιστία και η διάρκεια ζωής των κινητήρων καθώςλόγω του μειωμένου ρεύματος εκκίνησης εξασφαλίζεται λιγότερη ηλεκτρική καταπόνηση στον κινητήρα και του δικτύου.

Σε ό,τι αφορά τον ΤΟΕΒ Καινούργιου, με την εγκατάσταση διατάξεων προστασίας των κινητήρων προλαμβάνονται και αποφεύγονται συνθήκες που βλάπτουν τους κινητήρες των αντλητικών συγκροτημάτων, ενώ με την εγκατάσταση του σύστηματος τηλεχειρισμού η διαχείριση του αντλιοστασίου θα διευκολυνθεί και θα βελτιωθεί. Θα υπάρχει εξάλλου η δυνατότητα εξ’ αποστάσεως, αυτόματης και άμεσης ενημέρωσης σε περίπτωση βλάβης και συγκεκριμένα για το είδος της βλάβης, ώστε να είναι αμεσότερη και αποτελεσματικότερη η επίλυση. Επίσης δίνεται η δυνατότητα εξ’ αποστάσεως χειρισμού του αντλιοστασίου, ενεργοποίησης και απενεργοποίησής του.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος