Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας νέων – Επιχορήγηση €14.800

Από την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος

Την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023, από τις 13:00, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για τον Β΄ κύκλο του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία». Ο στόχος της δράσης, διάρκειας 12 μηνών, είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 1.500 νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία.

Η επιχορήγηση ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις ως εξής:

  • 1η δόση €4.000, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ
  • 2η δόση €5.400, μετά τη λήξη του α’ εξάμηνου από την έναρξη
  • 3η δόση €5.400, μετά τη λήξη του β’ εξάμηνου από την έναρξη

Δικαιούχοι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ, ηλικίας 18-29 ετών, που υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης και πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης: https://www.ependyseis.gr

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 45 εκ. ευρώ, συγχρηματοδοτείται απ’ το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2014 – 2020».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ: www.dypa.gov.gr

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος