Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Ξεκινούν οι αιτήσεις για παραχώρηση κηποτεμαχίου στον Δημοτικό Λαχανόκηπο Αγρινίου

Κοινοποίηση

Αιτήσεις από 3 έως 21 Απριλίου 2023

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Αγρινίου λειτουργεί τον Δημοτικό Λαχανόκηπο και προσκαλεί τους δημότες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να καλλιεργήσουν το δικό τους κηποτεμάχιο, να υποβάλουν την αίτηση. Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος αναπτύσσεται σ’ έναν ειδικό χώρο εντός του αστικού ιστού, στην περιοχή «Γιαννούζι», σε έκταση περίπου 10 στρεμμάτων, με προδιαγραφές που ανταποκρίνονται στις αρχές της αστικής γεωργίας.

Διαμορφώνονται 85 κηποτεμάχια, έκτασης 60-70 τ.μ. και οι καλλιέργειες που αναπτύσσονται τυγχάνουν της καθημερινής επιστημονικής υποστήριξης των γεωτεχνικών του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου, ώστε, πέραν των άλλων, να διασφαλίζεται ο βιολογικός τους χαρακτήρας.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι κάτοικοι του Δήμου Αγρινίου και κατά προτεραιότητα οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Οι ωφελούμενοι δεν υφίστανται καμία οικονομική επιβάρυνση για τη συμμετοχή τους και τους παραχωρείται δωρεάν από ένα κηποτεμάχιο για το χρονικό διάστημα της φετινής καλλιεργητικής περιόδου, φυτώρια, νερό άρδευσης, καθώς και όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός που απαιτείται για την φροντίδα των καλλιεργειών. Μοναδική υποχρέωση των ωφελουμένων δημοτών είναι η διάθεση του 10% των παραγομένων προϊόντων στο Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου και η εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Λαχανόκηπου.

Αιτήσεις και δικαιολογητικά

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων υποβάλλονται στο Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου, στην Τσιτσιμελή και Εθνική Οδό (πρώην ΚΤΕΛ Αγρινίου), από 3 έως 21 Απριλίου 2023, τις εργάσιμες ημέρες, από 8:00 έως 14:00.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:

  • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
  • Εκκαθαριστικό τελευταίου οικονομικού έτους
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής. Τηλ. επικοινωνίας: 26413-60581, 26413-63455 και email: [email protected]

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: