Ξεκινάει το 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου

Θα λάβουν μέρος 11 χορωδίες απ’ όλη την Ελλάδα – Στις 2 και 3 Οκτωβρίου

Την έναρξη του «1ου Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου» κηρύσσει η Οργανωτική Επιτροπή του. Θα λάβουν μέρος 11 χορωδίες απ’ όλη την Ελλάδα και οι παραστάσεις θα δοθούν στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Ελληνίς» την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 19:00.

Λόγω των αυστηρών μέτρων κατά του κορωνοϊού και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Πολιτισμού, η ώρα προσέλευσης έχει οριστεί αυστηρώς στις 18:30. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Είσοδος ελεύθερη.

Το Φεστιβάλ είναι συνδιοργάνωση του «Πνευματικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγία Σκέπη», της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Δήμου Αγρινίου και του Δήμου Θέρμου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού – ΕΟΤ.

Το μήνυμα της Χρυσούλας Τασολάμπρου

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Χρυσούλα Τασολάμπρου σημειώνει σχετικά:

«Το «1ο Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου» προσδοκά να δώσει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες ερασιτέχνες μουσικούς να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να γνωρίσουν την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας (φεστιβαλικός τουρισμός) αφού θα γίνονται παράλληλες ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησιαστικά και βυζαντινά μνημεία και σημεία ενδιαφέροντος.

To φεστιβάλ γίνεται αφορμή για συνάντηση καλλιτεχνών και πολιτισμών και δίνει βήμα στις τοπικές χορωδίες και νέους καλλιτέχνες, καθώς επίσης θα συμβάλει στη διαδικασία της πολιτιστικής αποκέντρωσης σε επίπεδο περιφερειακό και τοπικό. Το φεστιβάλ έχει Οργανωτική Επιτροπή και Επιστημονική Επιτροπή που αμφότερες προσφέρουν σε αυτό αφιλοκερδώς.

Σκοπός μας είναι να γίνει το φεστιβάλ δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων (διοργανωτές, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, Δήμοι του νομού Αιτωλοακαρνανίας, Υπουργείο Πολιτισμού, Υπουργείο Τουρισμού, καλλιτέχνες, επαγγελματίες), αλλά και να είναι επιτυχημένο σε απήχηση, προσέλευση και αναγνωσιμότητα.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Τμήμα Αγρινίου) για την συνδρομή του στο φεστιβάλ».

Το πρόγραμμα

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος