Ξεκινάει στις 2 Νοεμβρίου το «καλάθι του νοικοκυριού» – Τα πρϊόντα θ’ αλλάζουν κάθε βδομάδα

Δεν θα υπάρχει πλαφόν στην ποσότητα των προϊόντων

Ερωτήματα σχετικά με το «καλάθι του νοικοκυριού» απάντησε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας (24/10). Επιβεβαίωσε ότι το «καλάθι» θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Νοεμβρίου και υπογράμμισε: «Κάθε εβδομάδα θ’ αλλάζουν τα προϊόντα». Είπε επίσης πως δεν θα υπάρξει πλαφόν στο πόσα προϊόντα θα μπορούν ν’ αγοράζουν οι καταναλωτές.

«Υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν έλεγχοι στην αγορά για τις τιμές και για κρούσματα αισχροκέρδειας» τόνισε ο κ. Παπαθανάσης, αναφέροντας ακόμα πως «θ’ αυξηθεί το προσωπικό των ελεγκτικών υπηρεσιών, με μετακινήσεις και μετατάξεις». Είπε, μάλιστα, πως «από τους ελέγχους που γίνονται προκύπτει αισχροκέρδεια στο 6%-8% των περιπτώσεων ελέγχου στην αγορά».

Στη συζήτηση παρενέβη και ο Μιχάλης Μούσιος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, λέγοντας πως λόγω και της ενεργειακής κρίσης «έχουν κλείσει εκατοντάδες αρτοποιεία και πολλά άλλα συντηρούνται χάρη στην “επιδότησή” τους, μέσω προσωπικής εργασίας 2 και 3 μελών της οικογένειας του αρτοποιού». Ζήτησε να συνεχίσει να είναι ενισχυμένη η επιδότηση των φούρνων έναντι των ανατιμήσεων των τιμών στην ενέργεια, ενώ επεσήμανε πως «δε μπορεί και δεν πρέπει να είναι το ψωμί στο “καλάθι του νοικοκυριού”. Δεσμεύθηκε ο κ. Γεωργιάδης και είπε ότι θα μπει το κατεψυγμένο ψωμί και αυτό πρέπει ν’ αναγράφεται με σαφήνεια».

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος