Χατζηδάκης: «Πρόωρο να μιλήσουμε για έκτακτο “δώρο” το Πάσχα»

Ο Υπουργός έκανε λόγο για σημαντική και δίκαιη αύξηση στον κατώτατο μισθό

Οι αποδοχές για το 83% των συνταξιούχων θα αυξηθούν «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο», δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης. «Αύξηση θα πάρουν και εκείνοι που έχουν προσωπική διαφορά, απλώς όσοι έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά, θα τη ροκανίσουν, θα περιορίσουν την προσωπική διαφορά και του χρόνου θα βρεθούν σε ευνοϊκότερη θέση για να πάρουν αυξήσεις«, εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Υπουργείου, από τους 910.000 συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά, οι 515.000 θα βγουν κερδισμένοι και από την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης. Ακόμη 260.000 έλαβαν τα Χριστούγεννα, το έκτακτο βοήθημα των 250 ευρώ. Από αυτούς που έχουν προσωπική διαφορά, μόνο το 17% δεν θα δει κάποια επίδραση στις αποδοχές του.

«Ένας στους δύο συνταξιούχους θα διαπιστώσει ότι το 2023 θα έχει μία επιπλέον σύνταξη στις τσέπες του», τόνισε ο Υπουργός.

Σημαντική και δίκαιη αύξηση του κατώτατου μισθού

Ενόψει της αύξησης του κατώτατου μισθού, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι θα είναι «σημαντική και δίκαιη», προκειμένου να στηριχτούν τα νοικοκυριά. «Δίκαιη λέω γιατί έχω το μυαλό μου στους εργαζομένους και τις ανάγκες τους, αλλά και στις επιχειρήσεις. Οι εργαζόμενοι υπάρχουν και λειτουργούν μέσα στις επιχειρήσεις. Πρέπει να κρατήσουμε την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Σημαντική και δίκαιη αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία θα λαμβάνει υπόψιν της τις ανάγκες των εργαζομένων και τις δυνατότητες που έχουν οι επιχειρήσεις», πρόσθεσε.

Πρόωρο να μιλήσουμε για δώρο «τύπου Χριστουγέννων» και το Πάσχα

Ερωτηθείς εάν θα δοθεί ένα “δώρο” τύπου Χριστουγέννων το Πάσχα, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε πως «εξαντλούμε πάντα τα δημοσιονομικά περιθώρια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού και στο πλαίσιο της ανάγκης η χώρα να προχωρήσει σταθερά. Δεν είμαστε του δώστα όλα. Βλέπουμε πως εξελίσσεται ο προϋπολογισμός, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών ποιος θα είναι ο δημοσιονομικός χώρος και ανάλογα θα κινηθούμε. Αλλά, είναι πολύ πρόωρο να μιλήσουμε τώρα».

«Είμαστε σε προεκλογική περίοδο, επομένως οποιεσδήποτε τέτοιες κινήσεις μπορεί να παρεξηγηθούν. Η κυβέρνηση αυτή, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, έχει προχωρήσει σε τέτοιου είδους κινήσεις και το 2020, και το 2021 και το 2022. Πρέπει να εκτιμήσουμε ποιος είναι ο δημοσιονομικός χώρος και στη συνέχεια θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις, υπεύθυνα και σοβαρά», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος