Χατζηδάκης: «Έρχονται ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό – Στόχος η αύξησή του στα 751 ευρώ»

Τι είπε για το νέο εργασιακό Νόμο, για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και τις συντάξεις

Ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό αναμένονται στις 27 Ιουλίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο Υπουργός Εργασίας τόνισε ότι στο τέλος του μήνα θα γίνουν γνωστές οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το θέμα, ενώ σημείωσε ότι στόχος της είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Σχολιάζοντας το νέο εργασιακό Νόμο είπε ότι η θέση του εργαζόμενου θα ενισχύεται όσο ενισχύεται η οικονομία, ενώ σε ερώτηση για το οκτάωρο απάντησε ότι η εφαρμογή του εργασιακού Νόμου θα κριθεί στην πράξη.

Έκανε αναφορά στην άδεια 14 εργάσιμων ημερών στον πατέρα, στην πρόσθετη 6μηνη γονική άδεια για όλους τους πατέρες καθώς και στις ειδικές ρυθμίσεις για τους γονείς. Επίσης σημείωσε ότι απ’ το φθινόπωρο αποκλιμακώνεται το θέμα της έκδοσης συντάξεων.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση της ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, ενώ πρόσθεσε ότι οι έλεγχοι και η εφαρμογή του νέου νόμου θα αφορά όλες τις επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες.

Τέλος, για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των εργαζομένων, απάντησε ότι κανείς δεν θα απολύεται, αλλά θα ισχύει η άδεια άνευ αποδοχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 20 ανοιχτές θέσεις εργασίας σε εταιρεία για κατασκευή φωτοβολταϊκών

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος