Χαρδαλιάς: «Παραμένουν σε ισχύ τα SMS μέχρι τις 15 Μαΐου – Με κωδικό 6 στα καφέ και εστιατόρια»

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Στέλνοντας τον κωδικό 6 σε SMS θα κάνουμε Πάσχα την Κυριακή, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στην συνέντευξη Τύπου, τη Μεγάλη Τετάρτη το απόγευμα, ενώ έβαλε τέλος στα σενάρια περί κατάργησης των SMS, λέγοντας πως αυτά παραμένουν μέχρι να επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις. Όπως υπενθύμισε ο κ. Χαρδαλιάς, μέχρι την Κυριακή του Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις ώρες 22.00 έως 05.00, ενώ όταν ανοίξουν καφέ και εστιατόρια η απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι σε ισχύ από τις 23.00. Μάλιστα ξεκαθάρισε πως τα μαγαζιά της εστίασης στις 22.45 θα πρέπει να έχουν κλείσει.

Παράλληλα, ενημέρωσε πως για να πάει κάποιος σε καφέ ή εστιατόριο θα στέλνει σε SMS τον κωδικό 6, ενώ ανακοίνωσε πως τα SMS θα συνεχίσουν να υπάρχουν στη ζωή μας μέχρι να επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις, δηλαδή μέχρι τις 15 Μαΐου.

Επίσης, από το πρωί της Μ. Πέμπτης (29/4), επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός Περιφερειακής Ενότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Τέλος, τα καταστήματα εστίασης που ανοίγουν από τις 3 Μαΐου θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο υπαίθριους χώρους, δεν θα επιτρέπεται η μουσική, ενώ θα κλείνουν το αργότερο στις 10:45 το βράδυ. Αύριο, είπε ο κ. Χαρδαλιάς, θα γίνουν διευκρινήσεις σχετικά με τους ΚΑΔ που θ’ ανοίξουν και για θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους σε αυτά.

ΠΗΓΗ

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος