Βρίσκεται σε καλό δρόμο

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση ο Παναιτωλικός, έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα και παραλίγο να φύγει από εκεί νικητής για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η δουλειά του Γιάννη Μαντζουράκη αρχίζει να αποδίδει καρπούς και η ομάδα να δείχνει χαρακτήρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι πλέον εμφανές πως όταν λείπει το άγχος, «τα καναρίνια» εμφανίζουν στο γήπεδο αρκετές δυνατότητες και αρετές.

Έκανε αυτό που έπρεπε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ο Παναιτωλικός και παίζοντας χωρίς φόβο και άγχος αλλά πειθαρχημένα, πήρε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα μετρήσει πολύ. Η αγωνιστική πειθαρχία και η σωστή τακτική ήταν πρωτίστως τα στοιχεία εκείνα που έπαιξαν ρόλο σε αυτό, όμως σημαντική ήταν και η διάθεση των παικτών που κοίταξαν στα μάτια τους αντιπάλους και διεκδίκησαν επί ίσοις όροις τη νίκη στο ματς. Πλέον η ομάδα του Αγρινίου έχει αρχίσει να δείχνει τις πραγματικές της δυνατότητες στον αγωνιστικό χώρο και πείθει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο αναφορικά με την αγωνιστική ανάκαμψη που είναι το κυρίως ζητούμενο αυτό τον καιρό.

Αν είχε λίγο περισσότερη τύχη ή ακόμη πιο σωστά καθαρό μυαλό σε κάποια τελειώματα φάσεων, θα κατάφερνε να φύγει νικητής από την Τούμπα για δεύτερη συνεχή χρονιά. Αυτό δεν σημαίνει πως η ισοπαλία δεν είναι ένα αποτέλεσμα που τον βοηθάει πάρα πολύ και μάλιστα στο ξεκίνημα ενός εξαιρετικά δύσκολου σερί αγώνων. Μεγαλύτερο κέρδος όμως ακόμη και από τον εκτός έδρας βαθμό, αποτελεί η εξαιρετική εμφάνιση των ποδοσφαιριστών ως μονάδων αλλά και η καλή ομαδική λειτουργία ακόμη πιο πολύ. Συμπερασματικά ο Γιάννης Μαντζουράκης δείχνει πως κατάφερε αυτό που δεν πέτυχε ο Πόντες. Να λειτουργεί ο Παναιτωλικός αποτελεσματικά ως ομάδα και να μην στηρίζεται αποκλειστικά στις ατομικές δυνατότητες κάποιων ποδοσφαιριστών.

Εξαιρετική ήταν αυτή τη φορά και η αμυντική λειτουργία που αποτελούσε την Αχίλλειο πτέρνα της στα προηγούμενα ματς. Από τη στιγμή που κράτησε το μηδέν σε τέτοια έδρα και απέναντι σε αντιπάλους όπως ο Μπερμπάτοφ, σαφώς και δικαιούνταν κάτι καλό. Αν στάθηκε τυχερός σε μία δύο περιπτώσεις όπου δεν δέχτηκε γκολ, τυχερός στάθηκε από την άλλη και ο ΠΑΟΚ τουλάχιστον σε ισάριθμες στις οποίες δεν κατάφερε να σκοράρει ο Παναιτωλικός.

Αν συνεχίσει να δείχνει ανάλογο πρόσωπο στη συνέχεια, το μόνο σίγουρο είναι πως έχει πιθανότητες να τσιμπήσει κι άλλους βαθμούς στα δύσκολα ματς. Σε αυτά του πολύ δύσκολου εκτός έδρας προγράμματος που ακολουθούν αμέσως μετά. Αν το καταφέρει θα έχει ανακτήσει χαμένο έδαφος. Αν όχι τουλάχιστον θα έχει αποδείξει ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστικός. Όπως και να’χει, από εδώ και πέρα αναμένεται να δούμε έναν διαφορετικό Παναιτωλικό. Μία ομάδα που να μοιάζει με την περσινή και να στοχεύει ψηλά.

  • Υ.Γ. Για ένα ακόμη παιχνίδι ξεχώρισε ο Γιώργος Μύγας, που ανταπεξήλθε στο δύσκολο έργο του με απόλυτη επιτυχία και δείχνει να καθιερώνεται ως βασικός. Μακάρι να έχει ανάλογη συνέχεια και εξέλιξη, γιατί και ταλέντο έχει και είναι σπουδαία υπόθεση για αυτή την ομάδα η παραγωγή σημαντικών ποδοσφαιριστών.
Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες