Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Βατόπουλος: «Θα παραμείνει η απαγόρευση τη νύχτα»

Κοινοποίηση

Τι είπε για σχολεία, εστίαση, μετάλλαξη

«Θα παραμείνει η απαγόρευση τη νύχτα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως ο ίδιος τόνισε, με την απαγόρευση το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ελαττώνεις τις ευκαιρίες του ιού, ελαττώνεις το μη αναγκαίο συνωστισμό.

Αναφορικά με τη μετάλλαξη του κορωνοϊού, ο καθηγητής υπογράμμισε πως μεταδίδεται πιο εύκολα, αλλά δεν είναι πιο επικίνδυνη, δηλαδή ένας άνθρωπος κολλάει περισσότερους ανθρώπους. Επεσήμανε πως η εμφάνιση της μετάλλαξης κάνει πιο σημαντική την τήρηση των μέτρων.

Σχετικά με την εστίαση είπε πως αργεί το άνοιγμά της και ότι αυτό θα το καθορίσει το πώς θα πάει η επιδημία και το λιανεμπόριο. Παράλληλα σημείωσε πως την Παρασκευή θα υπάρξουν αποφάσεις για το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων.

Ο καθηγητής εξέφρασε την ανησυχία του για τις μετακινήσεις για τα χιονοδρομικά κέντρα. «Φοβάμαι τις μετακινήσεις για τα χιονοδρομικά κέντρα» σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος ανέφερε πως μπορεί ν’ απελευθερωθεί άμεσα ψάρεμα και κυνήγι, όμω δεν μπορεί να επιτραπεί ακόμα η μετακίνηση από Νομό σε Νομό.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: