Βάλτε φρένο στην κατηφόρα

Πλέον μετά και την συντριβή στην Τρίπολη, το καμπανάκι του κινδύνου άρχισε να χτυπάει επίμονα στον Παναιτωλικό. Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτό το αποτέλεσμα, η συνεχιζόμενη απογοητευτική εικόνα της ομάδας και η εμφανής αδυναμία της να αντιδράσει, επιβάλουν να αλλάξουν άμεσα τα πράγματα! Ο κατήφορος που έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιες αγωνιστικές, αν δεν αλλάξει κάτι, μπορεί να φέρει πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα στο υπόλοιπο της σεζόν.

Ομάδα χωρίς αυτοματισμούς και φαντασία στο παιχνίδι της ήταν ο Παναιτωλικός στην Τρίπολη. Ενώ ξεκίνησε με όρεξη και διάθεση να μπλοκάρει τα ατού του αντιπάλου και σημείωσε ένα όμορφο γκολ λόγω των δυνατοτήτων των ποδοσφαιριστών που μετείχαν στη φάση, σταμάτησε εκεί και αποδείχτηκε πολύ ευάλωτος στη συνέχεια, όπως άλλωστε και στα περισσότερα ματς φέτος. Με πολλά λάθη κυρίως αμυντικά, παρέδωσε γρήγορα τα ηνία του αγώνα και έδειξε πως δεν έχει απαντήσεις στις ενέργειες του αντιπάλου. Βασιζόμενος μόνο στις όποιες ατομικές ικανότητες κάποιων παικτών, χωρίς αγωνιστικές φιλοδοξίες και από ένα σημείο και μετά χωρίς ψυχολογία, έγινε έρμαιο στις διαθέσεις μιας μέτριας αυτή τη σεζόν ομάδας. Πόσα να πρωτοβγάλει ο Κυριακίδης και πόσο να λειτουργήσει η αυτοθυσία κάποιων παικτών!

Ακολουθεί το δύσκολο ματς με την ΑΕΚ και πλέον το ζητούμενο είναι να συνέλθει η ομάδα όσο ακόμα είναι καιρός, για να μη βρεθεί σε πιο δυσάρεστες καταστάσεις και η κατηφόρα δεν έχει σταματημό. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να γίνουν πράγματα άμεσα, ώστε να αλλάξει η ψυχολογία και έτσι να γίνει εφικτό να υπάρξει αγωνιστική αντίδραση. Οι παίκτες χρειάζονται να τους δοθεί ώθηση και προσανατολισμός, γιατί είναι οι μόνοι που δεν φταίνε γι’ αυτή την εικόνα. Τα λάθη φταίνε που έχουν να κάνουν με το τεχνικό κομμάτι και ο κακός σχεδιασμός.

Όμως κάτι πρέπει να γίνει άμεσα ώστε να αλλάξει όλο αυτό. Όλα δείχνουν πως δεν μπορεί να συνεχιστεί το συγκεκριμένο μοτίβο, γιατί η ομάδα θα το πληρώσει ακριβά και είναι κρίμα να γίνει ένα πισωγύρισμα τώρα αναφορικά με την τύχη της και την πορεία της στην μεγάλη κατηγορία. Δεν υπάρχει πλέον πολυτέλεια για άλλο ρίσκο σε αυτό.

Η ομάδα εδώ και πολύ καιρό καταρρέει στο δεύτερο μισό στους περισσότερους αγώνες. Ήδη έχει αποδυναμωθεί πολύ σε έμψυχο υλικό κι ας λέει ο Μαντζουράκης ότι οι παίκτες που έφυγαν δεν ήταν σημαντικοί! Γιατί τους χρησιμοποιούσε τότε; Πως καλύφθηκαν τα κενά; Γιατί η ομάδα δεν βγάζει έστω έναν αυτοματισμό στο γήπεδο; Γιατί δεν υπάρχει ψυχολογία και βλέπουμε πανικόβλητους παίκτες από ένα σημείο και μετά; Θα «καούν» και αυτοί που έχουν μέλλον, αλλά και αυτοί που μπορούν να δώσουν πράγματα τη δεδομένη στιγμή αν συνεχιστεί αυτή η εικόνα.

Πλέον είναι ώρα για αποφάσεις ικανές να αλλάξουν τη ροή των πραγμάτων και να δώσουν προοπτική. Είναι πασιφανές αυτό και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Οπωσδήποτε ΔΥΝΑΤΗ μεταγραφική ενίσχυση και ένα ταρακούνημα τέτοιο που να λειτουργήσει ως αφετηρία ανασύνταξης και αντίδρασης σε μία φθίνουσα πορεία. Είναι πλέον ώρα για αποφάσεις, ώστε η κατάσταση να γίνει αναστρέψιμη και να αποφευχθούν ακόμη πιο δυσάρεστες εκπλήξεις στη συνέχεια. Δεν πάει άλλο.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος