Τριήμερο σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από το ΚΠΕ Θέρμου (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015, τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο διοργανώθηκε από το Kέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Θέρμου. Το σεμινάριο ήταν το πρώτο μετά την επανασύσταση του Κ.Π.Ε. ως αυτόνομη δομή, ενώ υλοποιήθηκε στο Θέρμο και στην παραλίμνια περιοχή της Τριχωνίδας.

Το σεμινάριο, που είχε τίτλο “Σχεδιασμός και υλοποίηση προγράμματος Π.Ε.”, αναφερόταν στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας που είχαν μικρή ή καθόλου εμπειρία στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και σκοπεύουν να υλοποιήσουν για το τρέχον σχολικό έτος περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τους μαθητές τους. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το παρακολούθησαν συνολικά πάνω από 60 εκπαιδευτικοί του Νομού, οι οποίοι αποκόμισαν χρήσιμες εμπειρίες, γνώσεις, μεθοδολογία για τον σχεδιασμό-υλοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Στο δίκτυο “Λίμνες, πηγές έμπνευσης” το ΚΠΕ

Τέλος, στο πλαίσιο των συνεργασιών του με άλλα κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, το ΚΠΕ Θέρμου από την τρέχουσα σχολική χρονιά θα συμμετέχει στο εθνικό δίκτυο “Λίμνες: πηγές έμπνευσης για προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης”, που συντονίζει το ΚΠΕ Καστοριάς.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος