Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Τρία προγράμματα συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και πιστοποίησης ανέργων

Κοινοποίηση

Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Τουρισμού προγράμματα ύψους 40,4 εκ. ευρώ

Εγκρίθηκαν απ’ το Υπουργείο Τουρισμού τρία προγράμματα ύψους 40,4 εκ. ευρώ, συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και πιστοποίησης ανέργων στους τομείς της Αλιείας, του Καταδυτικού Τουρισμού και της Τουριστικής Βιομηχανίας, τα οποία αναμένεται να υλοποιηθούν άμεσα.

Πρόκειται για τα εξής προγράμματα:

1) «Πρόγραμμα Συμβουλευτικής, Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης ανέργων στον τομέα της Αλιείας». Απευθύνεται σε 6.000 ωφελούμενους κι έχει προϋπολογισμό 18 εκ. ευρώ.

2) «Πρόγραμμα Συμβουλευτικής, Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης ανέργων στον Καταδυτικό Τουρισμό». Απευθύνεται σε 1.500 ωφελούμενους κι έχει προϋπολογισμό 5,4 εκ. ευρώ.

3) «Πρόγραμμα Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης ανέργων, ηλικίας 18-29 ετών σε ειδικότητες της Τουριστικής Βιομηχανίας». Απευθύνεται σε 4.000 άνεργους νέους κι έχει προϋπολογισμό 17 εκ. ευρώ.

Τα τρία προγράμματα θα συγχρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Σκοπός τους είναι οι ωφελούμενοι να ενδυναμώσουν και ν’ αναβαθμίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, λαμβάνοντας εξειδικευμένη κατάρτιση και πιστοποίηση από διαπιστευμένους -σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα- φορείς σε νέες ειδικότητες, προκειμένου να ενισχύσουν τις δυνατότητες απασχόλησής τους στις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις των κλάδων της Αλιείας, του Καταδυτικού Τουρισμού και της Τουριστικής Βιομηχανίας.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: