Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Τραπεζιώτης από Παναιτώλιο: «Χωρίς ζωντανές και ισχυρές κοινότητες δε μπορεί να υπάρξει ισχυρός και βιώσιμος Δήμος Αγρινίου»

Κοινοποίηση

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου έκανε ομιλία στην πλατεία Ομονοίας στο Παναιτώλιο – Οι προτάσεις του για την ενίσχυση των χωριών

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής (8/10), ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Δημήτρης Τραπεζιώτης επισκέφθηκε την Αβόρανη και κατόπιν το Παναιτώλιο, όπου έτυχε θερμής υποδοχής και ανταπόκρισης απ’ τον κόσμο. Στη συνέχεια πραγματοποίησε ομιλία στην Πλατεία Ομονοίας Παναιτωλίου. Ο κ. Τραπεζιώτης αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του Συνδυασμού του για τον Δήμο Αγρινίου.

Επίσης τόνισε τον ρόλο των τοπικών κοινοτήτων λέγοντας ότι «τα χωριά του Δήμου βιώνουν την απόλυτη εγκατάλειψη και απαξίωση» κι έδωσε το μήνυμα στήριξης των χωριών διότι, όπως είπε, αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» της τοπικής οικονομίας. Υπενθύμισε ότι «τα χωριά είναι “φλέβες” αιμοδοσίας για την πόλη και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ενισχυθούν γιατί Χωρίς ζωντανές και ισχυρές κοινότητες δεν μπορεί να υπάρξει ισχυρός και βιώσιμος Δήμος Αγρινίου».

Πρότεινε δε για την ενίσχυση των χωριών συγκεκριμένα μέτρα:

  • Ενίσχυση του πρψτογενούς τομέα με έργα αγροτικής οδοποιίας και εγγείων βελτιώσεων
  • Αναγνώριση των τοπικών προϊόντων ως ΠΟΠ/ΠΓΕ και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην αθερίνα, στο κάστανο Αρακύνθου, στη ντομάτα Παναιτωλίου και στο σαγκουίνι Γουρίτσας.
  • Μεταβίβαση πόρων και αρμοδιοτήτων στα τοπικά συμβούλια στο βαθμό που το επιτρέπει το νομοθετικό πλαίσιο.
  • Συμμετοχικό προϋπολογισμό με βάση τον οποίο θα μεταβιβάζεται ένα ποσοστό του προϋπολογισμού για εργα και δράσεις αποκλειστικά στην περιφέρεια, που θα αξιολογούνται από τις λαϊκες συνελεύσεις των κοινοτήτων σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Τέλος τόνισε οτι προτεραιότητα για τον Δήμο Αγρινίου είναι η Τοπική Ανάπτυξη και η ενίσχυση και ενδυνάμωση της Τοπικής Οικονομίας η οποία μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, για να δώσει την απάντηση στο υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που μαστίζει την περιοχή μας, την Ανεργία.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: