Τον λύγισε η σφυρίχτρα

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Παναιτωλικός στο «Καραϊσκάκης» απέναντι στον πρωταθλητή και πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, όμως για μία ακόμη φορά «η σφυρίχτρα» δεν του επέτρεψε να φύγει από εκεί με θετικό αποτέλεσμα. Ενθαρρυντική για τη συνέχεια η παρουσία του σε αυτό το ματς και αδιαμφισβήτητο κέρδος η εμφάνιση τόσο του Γιώργου Μύγα, όσο και του Δημήτρη Χαντάκια που «θυσιάστηκε» για την αλλαγή μετά την αποβολή.

Όσο κι αν ήταν δύσκολο να πιστέψει κανείς πριν την έναρξη του αγώνα, πως ο Παναιτωλικός με τα δεδομένα της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής θα μπορούσε να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα μέσα στην έδρα του πρωταθλητή, τόσο διαφορετικά εξελίχθηκε η πραγματικότητα. Άριστα στημένος από τον Γιάννη Ματζουράκη στον αγωνιστικό χώρο, όχι μόνο έβαλε δύσκολα στην κατά τεκμήριο καλύτερη ελληνική ομάδα αυτή τη στιγμή, αλλά χρειάστηκε για μία ακόμη φορά η βοήθεια της σφυρίχτρας για να υποκύψει.

Αντί να δοθεί επιθετικό φάουλ πάνω στον Χαντάκια στην επίμαχη φάση που έκρινε το αποτέλεσμα, αποβλήθηκε χωρίς δυσκολία για χέρι ο Κυριακίδης, όταν και αυτός δέχτηκε φάουλ από τον Ιντέγε. Αυτομάτως ο Παναιτωλικός έμεινε με δέκα, μπήκε ο κρύος Στεφανάκος ως αναγκαστική αλλαγή και «θυσιάστηκε» ο πολύ καλός μέχρι τότε Χαντάκιας για να γίνει η αλλαγή αυτή. Ακολούθησε το γκολ από τον Ντομίγκες και όλα έδειχναν να έχουν κριθεί. Όμως ο ψυχωμένος Παναιτωλικός διέψευσε όσους τον είχαν ξεγράψει. Ο Στεφανάκος απέκρουσε το πέναλτι του Ντομίγκες μετά την βουτιά του Καμπιάσο, ο Τίτορμος στάθηκε τυχερός μεν στο δοκάρι του Φορτούνη, όμως στάθηκε πολύ καλά με αριθμητικό μειονέκτημα και έδειξε ότι θα μπορούσε να φύγει από αυτή την αναμέτρηση παίρνοντας κάτι καλό.

Σαφώς και αυτή η εμφάνιση δίνει ελπίδες για την πολύ δύσκολη συνέχεια στο πρωτάθλημα για την αγρινιώτικη ομάδα. Ο Γιάννης Ματζουράκης έδειξε για μία ακόμη φορά πως είναι πολύ καλός προπονητής, με τον έξυπνο τρόπο που έστησε στο γήπεδο τον Παναιτωλικό. Λίγοι ήταν οι ποδοσφαιριστές που δεν ήταν όσο καλοί χρειάζονταν. Εξαιρετικός για μία ακόμη φορά ο νεαρός Μύγας και ελπιδοφόρος ο Χαντάκιας στην μόλις δεύτερη παρουσία του σε επίσημο ματς στη Super League, αποτελούν κέρδος και οι δύο. Πραγματικά δυνατή αυτή τη φορά η αμυντική γραμμή, στοιχείο που είναι πολύ σημαντικό για ότι ακολουθεί. Με λίγα λόγια ο Παναιτωλικός αυτού του αγώνα, έπειθε πως μπορεί να κάνει πράγματα και «να σώσει την παρτίδα» στο φετινό πρωτάθλημα.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν πως δεν υπάρχουν και αδυναμίες που πρέπει να καλυφθούν. Όμως αυτό που μένει ως τελικό συμπέρασμα μετά από αυτό το ματς είναι πως για μία ακόμη φορά χρειάστηκε «η σφυρίχτρα» για να λυγίσει ένας καλός Παναιτωλικός. Μακάρι τέτοιες καλές εμφανίσεις να έχει και στη συνέχεια, ώστε να πετύχει άνετα τον στόχο της παραμονής.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος