Το σταφνοκάρι και το Αιτωλικό στο… Ηράκλειο Κρήτης

Σε διαδικτυακή εκδήλωση

Το σταφνοκάρι και το Αιτωλικό είχαν μια ακόμα επιτυχή παρουσία στο Ηράκλειο Κρήτης, σε εκδήλωση που έγινε από την Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΘΕ, σε διαδικτυακή εκδήλωση (Learning Camp) με θέμα: «Επιχειρηματικές ευκαιρίες στη Γαλάζια Ανάπτυξη: δικτύωση & συνέργειες τοπικών επιχειρήσεων.Η Γαλάζια Ανάπτυξη στη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης RIS3»

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, στο πλαίσιο του έργου «MISTRAL» – Μεσογειακή στρατηγική καινοτομίας για τη διακρατική δραστηριότητα των clusters και των δικτύων της Γαλάζιας Ανάπτυξης – του Ευρωπαϊκού προγράμματος INTERREG MED 2014-2020, με τη δράση να έχει ενταχθεί στις δράσεις εορτασμού της Ευρωπαϊκής ημέρας για τη θάλασσα. Ο σκοπός ήταν -μεταξύ άλλων- η παρουσίαση του Blue Prototype και ο εντοπισμός των δυνατοτήτων δικτύωσης, συνέργειας – συνεργασίας με επιχειρήσεις ή/ και φορείς και οργανισμούς.

Το Αιτωλικό εκπροσώπησε η κα. Κωνσταντίνα Καρτέρη, μέσω της ΜΚΟ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού ΦΑΟΣ, με την επιχειρηματική της ιδέα «Το ψάρεμα με σταφνοκάρι στο Αιτωλικό: Η αναβίωση μιας παραδοσιακής αλιευτικής μεθόδου». Η επιχειρηματική ιδέα αφορούσε τη μετατροπή μιας παραδοσιακής θαλάσσιας διαδικασίας ψαρέματος σε παραγωγική δραστηριότητα.

Σκοπός είναι η διάδοση της εθνικής θαλάσσιας πολιτιστικής κληρονομιάς και τοπικής ιστορίας. Μια μετατροπή της παραδοσιακής αλιείας σε τουριστικό προϊόν. Ένα προϊόν μοναδικό που θα μπορεί να γίνει πόλος έλξης για το αιτωλικό μέσα από το θεματικό αλιευτικό τουρισμό.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες