Το Σαββατοκύριακο αναρτώνται τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ – Πότε γίνεται συμψηφισμός με την επιστροφή φόρου

Έρχονται τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 29-30 Απριλίου, αναμένεται η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ. Όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν χρέη σε ΑΑΔΕ ή ΕΦΚΑ, περιμένουν επιστροφή από δήλωση φόρου εισοδήματος και δε θέλουν να συμψηφιστεί με τον ΕΝΦΙΑ, καλούνται να υποβάλουν τη δήλωσή τους μέχρι Τετάρτη 26/4, ή ν’ αναμείνουν την έκδοση των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ, να εξοφλήσουν τον ΕΝΦΙΑ και να υποβάλουν στη συνέχεια τη φορολογική τους δήλωση.

Εξάλλου, για όσες φορολογικές δηλώσεις υποβληθούν έως την Τετάρτη 26/4 και το εκκαθαριστικό που θα προκύψει είναι πιστωτικό, η επιστροφή φόρου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου. Για όσες υποβληθούν απ’ την Πέμπτη 27/4 και τα εκκαθαριστικά είναι πιστωτικά, τότε θα προηγείται συμψηφισμός με οφειλές από ΕΝΦΙΑ.

Φορολογικές δηλώσεις: Έχουν καταβληθεί οι επιστροφές στο 75% των φορολογουμένων

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, από τα πιστωτικά σημειώματα που ήδη έχουν λάβει οι φορολογούμενοι, έχουν μπει χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς για 3 στους 4 φορολογούμενους. Από τους 44.217 φορολογουμένους με επιστροφή φόρου, έχουν πληρωθεί 33.998, οι οποίοι έχουν λάβει συνολικά το ποσό των 9,656 εκ. ευρώ. Οι υπόλοιποι 10.219 φορολογούμενοι θα λάβουν εντός της εβδομάδας ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από την ΑΑΔΕ με το οποίο θα πληροφορούνται ότι το ποσό της επιστροφής φόρου εισοδήματος που δικαιούνται θα συμψηφιστεί με άλλες φορολογικές οφειλές.

Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις για τις οποίες απαιτείται περαιτέρω έλεγχος, προκειμένου η ΑΑΔΕ να προχωρήσει στην επιστροφή των ποσών.

Τέλος, να σημειωθεί ότι, 67 ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων -εκπνέει κανονικά στις 30 Ιουνίου- έχουν υποβληθεί 236.856 δηλώσεις.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος