Το Ψηφιακό Μουσείο της Περιφέρειας στη Βόνιτσα

Μέχρι την Κυριακή 3 Ιουλίου

Στη Βόνιτσα μεταφέρθηκε το κινητό Ψηφιακό Μουσείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Αγρίνιο, όπου το επισκέφτηκαν πάνω από 5.500 πολίτες, για να γνωρίσουν με διαδραστικό τρόπο την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Μεταξύ των επισκεπτών ήταν και αρκετά Σχολεία του Δήμου Αγρινίου. Το Μουσείο πλέον βρίσκεται στο χώρο της Μαρίνας – Παραλία Βόνιτσας, όπου θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι την Κυριακή 3 Ιουλίου.

Το εντυπωσιακό κινητό ψηφιακό μουσείο αποτελείται από 12 κοντέινερ, στα οποία αποτυπώνεται η Ελληνική Επανάσταση του 1821 με σύγχρονες ψηφιακές οπτικοακουστικές και διαδραστικές τεχνολογίες (βίντεο προβολές, διαδραστικές εφαρμογές, ψηφιακές αναπαραστάσεις, εικονική πραγματικότητα, ολογραμματική μεικτή πραγματικότητα, συστήματα ακουστικής και πολυμεσικής ξενάγησης κ.λπ.).

Το Μουσείο περιοδεύει σε σημαντικά αστικά κέντρα της Περιφέρειας. Ήδη έχει περάσει από Καλάβρυτα, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, ενώ το επόμενο διάστημα θα βρίσκεται σε Ναύπακτο, Αίγιο, Πάτρα, Αμαλιάδα, Κρέστενα, και Πύργο, πριν εγκατασταθεί μόνιμα στις αρχές του 2023 σε σημεία με ιδιαίτερο ρόλο στην Επανάσταση και συγκεκριμένα σε Καλάβρυτα και Μεσολόγγι.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος