Το πρωτότυπο Ελληνικό μιούζικαλ «Jamming High» στο Δη.Πε.Θε. Αγρινίου

Το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαρτίου

Το πρωτότυπο Ελληνικό μιούζικαλ «Jamming High» των Γιώργου Σίνου – Τάσου Κολλιά, παρουσιάζουν το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου, σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο, το Σάββατο 18 Μαρτίου ώρα 21:00 και την Κυριακή 19 Μαρτίου ώρα 18:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου. Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητα με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται στην είσοδο του θεάτρου, τις ημέρες των παραστάσεων, το Σάββατο από 19:00 έως 21:00 και την Κυριακή από 16:30 έως 18:00.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο κεντρικός άξονας γύρω από τον οποίο περιστρέφεται η υπόθεση του «Jamming High» είναι η διαφορετικότητα. Μια διαφορετικότητα που, ενώ στην αρχή φαίνεται να λειτουργεί σαν εμπόδιο και τροχοπέδη για τις ανθρώπινες σχέσεις, τελικά δημιουργεί εκείνες τις συνθήκες που ευνοούν την έκφραση, τη δημιουργία,την ουσιώδη επικοινωνία και την συμφιλίωση.

Ο Τζεμάλ και ο Βίκτωρας είναι δύο έφηβοι με διαφορετικές προσωπικές ιστορίες ο καθένας, σε πολλές περιπτώσεις όχι καλές. Έχουν όμως και πολλά κοινά στοιχεία όσον αφορά τον ψυχισμό τους και τον τρόπο που εκφράζονται. Οι ίδιοι δεν το βλέπουν. Εδώ έρχεται η Μάιρα, μια συναισθηματική και διορατική κοπέλα, που πιστεύει πως μπορεί να φέρει κοντά τον Τζεμάλ και τον Βίκτωρα βασιζόμενη στη δύναμη της ενσυναίσθησης και στη δύναμη της αγάπης σε όλες τις εκφάνσεις της: ερωτική, φιλική και στοργική.

Όλο το έργο διέπεται από το πνεύμα και τις αρχές της «Επικοινωνίας και της διαμεσολάβησης δίχως βία».

Συντελεστές:

Επιστημονική σύμβουλος: ΜΑΡΙΑ ΖΑΝΝΗ
Σκηνοθεσία: ΜΑΙΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ
Διδασκαλία οργάνων / διεύθυνση ορχήστρας: ΕΥΓΕΝΙΑ ΓΡΕΝΤΖΕΛΟΥ
Φωνητική διδασκαλία: ΑΝΝΑ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Φωτισμοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Χορογραφίες: ΕΛΕΝΗ ΠΙΣΙΟΥ
Σκηνικά / κοστούμια / βοηθός σκηνοθέτη: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
Μακιγιάζ: ΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ
Ηχητική κάλυψη: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΥΓΕΡΗΣ
Σχεδιασμός προγράμματος: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ

Παίζουν: KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΚΡΙΖΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΩΥΣΗΣ ΠΑΝΑΓΟΔΗΜΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΟΥΔΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΚΑΣ, ΜΑΡΙΑ ΔΑΟΥΤΙΔΗ, ΕΛΙΑ ΑΥΓΕΡΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΤΟΒΑ, ΜΑΡΙΟΣ ΖΑΒΟΣ, ΕΥΑ ΛΙΑΣΚΟΥ, ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΕΠΕΤΑΡΗ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΚΕΠΕΤΑΡΗ, ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΛΗ, ΑΓΝΗ ΚΑΡΛΗ, ΛΥΔΙΑ ΓΚΑΜΠΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΤΣΙΠΑΝΟΥ

Ορχήστρα:

ΑΜΑΛΙΑ ΓΚΟΥΜΑ: μπάσο
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: κιθάρα
ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: τύμπανα
ΑΝΘΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: ηλεκτρική κιθάρα
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: πιάνο
ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΩΤΗ: βιολί
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΙΤΣΩΡΗΣ: σαξόφωνο

Φροντιστές:
ΑΘΗΝΑ ΣΑΓΩΝΑ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΕΣΤΙΑΣ
ΖΕΝΙΑ ΛΑΓΟΠΑΤΗ
ΚΩΣΤΗΣ ΖΟΧΙΟΣ
ΜΑΙΡΗ ΛΑΥΡΑΝΟΥ

Η Μη Βίαιη Επικοινωνία είναι μια διαδικασία επικοινωνίας που αναπτύχθηκε από τον Marshall Rosenberg, ο οποίος ξεκίνησε να τη διαμορφώνει στη δεκαετία του ’60 και στη συνέχεια η διαδικασία πέρασε από σημαντικά εξελικτικά στάδια, ενώ συνεχίζει να εξελίσσεται μέχρι σήμερα. Η Μη Βίαιη Επικοινωνία εστιάζει σε τρεις κατευθύνσεις:

  1. Την ενσυναίσθηση προς τον εαυτό μας, που αφορά την επίγνωση της εσωτερικής μας εμπειρίας και την συμπόνια προς τον εαυτό μας (ο όρος «συμπόνια» χρησιμοποιείται κατ’ αντιστοιχία του αγγλικού «compassion» και δεν συνδέεται με τον οίκτο ή τη λύπηση, αλλά αναφέρεται στην έμφυτη ικανότητά μας να προσφέρουμε από καρδιάς στους άλλους)
  2. Την ενσυναίσθηση προς τους άλλους, που αφορά το να ακούμε κάποιον άλλο άνθρωπο με παρουσία και ανθρωπιά
  3. Την ειλικρινή έκφραση, δηλαδή το να εκφραζόμαστε αυθεντικά, με έναν τρόπο που εμπνέει τους άλλους να μας ακούσουν με ανθρωπιά.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος