Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Αγρίνιο

Κοινοποίηση

Από τις 23 έως τις 26 Αυγούστου – 400 χορευτές από 11 χώρες θα επισκεφτούν το Αγρίνιο

Ο Δήμος Αγρινίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση διοργανώνουν Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που ξεκινά την Πέμπτη 23 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 στην λίμνη Τριχωνίδα.

Για τέσσερις ημέρες το Αγρίνιο θα φιλοξενήσει Ελληνικά και ξένα συγκροτήματα σε μία πολύχρωμη παρέλαση πολιτισμών και παραδόσεων, χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας με άλλους λαούς.

Το Φεστιβάλ της πόλης μας υποδέχεται 400 χορευτές από 11 χώρες, οι οποίες είναι οι εξής: Μαλαισία, Κίνα, Γκάνα, Ρωσία, Ουκρανία, Ισπανία, Πολωνία, Σλοβακία, Ρουμανία, Σερβία, Ιταλία.

Το Πρόγραμμα

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

9.00 μ.μ. Ελληνική βραδιά με Χορευτικά της πόλης στην πλατεία Δημοκρατίας.
Συμμετέχουν: Χορευτικά Τμήματα του Δήμου Αγρινίου, Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, “Ο Ζορμπάς”, Καλλιτεχνικό Εργαστήρι, “Τα Μανουσάκια”, “Οι Μερακλήδες”, “Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων”, “Παγκρήτιος Σύλλογος”, “Σύλλογος Ποντίων Δ.Ψαθάς”, “Συντροφιά με την Παράδοση”, “Οι Ρίζες”, “Η Ρούμελη”, “Το Χοροστάσι”.

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

10:30 π.μ. Χορευτική Παράσταση στο Γηροκομείο Αγρινίου από τα γκρουπ της Κίνας και της Μαλαισίας.
8.00 μ.μ Παρέλαση των ξένων Χορευτικών τμημάτων από το Πάρκο έως την Πλατεία Δημοκρατίας.
9.00 μ.μ Επίσημη Τελετή Έναρξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην πλατεία Δημοκρατίας.
Συμμετέχουν χορευτικά από: Γκάνα, Ουκρανία, Ιταλία, Ισπανία, Κίνα, Μαλαισία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία και Σλοβακία.

Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

9.00 μ.μ Τοπική Κοινότητα Λεπενούς. Παράσταση από τα Χορευτικά Τμήματα της Ουκρανίας, της Σλοβακίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου “Ο Κατσαντώνης”.
9.00 μ.μ Τοπική Κοινότητα Ματαράγκας. Παράσταση από τα Χορευτικά Τμήματα της Πολωνίας της Ισπανίας και της Ματαράγκας.
9.00 μ.μ Τοπική Κοινότητα Αγγελοκάστρου. Παράσταση από τα Χορευτικά Τμήματα της Ιταλίας της Ρουμανίας και του χορευτικού τμήματος Αγγελοκάστρου.
9.00 μ.μ Τοπική Κοινότητα Αγ. Κων/νου. Παράσταση από τα Χορευτικά της Γκάνας, Ρωσίας, Μαλαισίας και του Συλλόγου Μικρασιατών.
9.00 μ.μ Τοπική Κοινότητα Παραβόλας. Παράσταση από τα Χορευτικά της Κίνας της Σερβίας και της Παραβόλας.

Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

9.00 μ.μ. Τελετή Λήξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών. Συμμετέχουν τα Χορευτικά: Γκάνα, Ουκρανία, Ιταλία, Ισπανία, Κίνα, Μαλαισία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Αιτωλός Παναιτωλίου, Θεστιέων.
Αποχαιρετιστήρια γιορτή στο “Αρχοντικό” της λίμνης Τριχωνίδας.
Παρουσιάζει η Έβελυν Τριανταφύλλου.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: