Το πρόγραμμα δράσεων του Δη.Πε.Θε. Αγρινίου για τις γιορτές

Το Δη.Πε.Θε. προσεγγίζει το θεατρόφιλο κοινό του με άλλους τρόπους, λόγω πανδημίας

Σε μια περίοδο που το «ζωντανό» θέατρο αναστέλλει τη λειτουργία του, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων της πολιτείας για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού και μέχρι να επιστρέψει στο φυσικό του χώρο, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου βρίσκει νέους τρόπους να προσεγγίσει το θεατρόφιλο κοινό.

Το Δη.Πε.Θε., όπως είναι γνωστό, έχει ανακοινώσει το καλλιτεχνικό του Πρόγραμμα για την περίοδο 2020 – 2021 και θα προσπαθήσει κάποιες εκδηλώσεις της τρέχουσας θεατρικής περιόδου που διεκόπησαν λόγω της επιβολής του απαγορευτικού, να τις υλοποιήσει με διαδικτυακές και ραδιοφωνικές μεταδόσεις, μειώνοντας τις αποστάσεις και μπαίνοντας στα σπίτια όλων, χαρίζοντας δε στιγμές ψυχικής χαλάρωσης.

Η αλήθεια είναι ότι το «ζωντανό» θέατρο δε μπορεί ν’ αντικατασταθεί από κανένα άλλο μέσον, καθώς η αλληλεπίδραση μεταξύ σκηνής και κοινού είναι πάντα μοναδική, ανεπανάληπτη, γεμάτη από αισθήματα που μπορεί μία παράσταση να προκαλέσει στον θεατή, ωστόσο αυτή την περίοδο είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ η παρουσία μας με οποιοδήποτε μέσο.

Το πρόγραμμα των δράσεων του Δη.Πε.Θε. Αγρινίου για την εορταστική περίοδο

Ακούστε στα ερτζιανά…

στις 25 Δεκεμβρίου 2020, στις 11.00, σε πρώτη ταυτόχρονη μετάδοση από ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης, ένα αφιέρωμα για τον πιο γνωστό συγγραφέα του τόπου μας Κωνσταντίνο Χατζόπουλο που περιλαμβάνει μια παρουσίαση της Βαρβάρας Καπώνη με θέμα «Ο Λυρικός Χατζόπουλος» και μια συζήτηση για τη ζωή και το έργο του Αγρινιώτη συγγραφέα με τον φιλόλογο – διδάκτωρα Φιλοσοφίας Χάρη Ταμπάκη.

Κλείστε το λογοτεχνικό σας ραντεβού…

στις 2 Ιανουαρίου 2021, στις 18.00, οι καταξιωμένοι ηθοποιοί Σοφία Βογιατζάκη και Γιώργος Γεροντιδάκης σας καλούν σε μια πρωτότυπη συνομιλία. Μια απλή ιδέα μεταμορφώνεται σε μια καταπραϋντική τελετουργία: ο ακροατής κλείνει ένα τηλεφωνικό ραντεβού, ο ηθοποιός τον καλεί και του απαγγέλλει ένα κείμενο από τη συλλογή «Μικρές ιστορίες Για μια χαμένη όραση» του Θανάση Μανιφάβα.

Όσο δε μπορούμε ακόμα να συναντηθούμε στις αίθουσες, το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου θα σας παίρνει τηλέφωνο. Αν κάποιος διάλεγε ένα κείμενο ειδικά για εσάς, θα θέλατε να το ακούσετε; Πώς θα νιώθατε, αν κάποιος σας το επικοινωνούσε από το τηλέφωνο για να ξορκίσετε τη δυσκολία των καιρών;

Κάθε άτομο που ενδιαφέρεται ν’ ακούσει μια ιστορία μπορεί να επικοινωνήσει στην διεύθυνση [email protected] ή στα τηλέφωνα του Δη.Πε.Θε. 2641021158 και 26410 46452, ώρες γραφείου, αφήνοντας ονοματεπώνυμο και σταθερό ή κινητό τηλέφωνο.

Δείτε στο κανάλι στο youtube…

το ντοκιμαντέρ του Χρήστου Μαγκλίνη με τίτλο: «Αθέατη Διαδρομή: Αναζητώντας τον Κωσταντίνο Χατζόπουλο». Αφηγούνται οι Χρήστος Ραμμόπουλος και Αννίκα Πεϊσσέρτ, απαγγέλουν οι Κάτια Ζαρκάδα και Γιούλη Μαρούση. Θα το βρείτε στο site μας: www. dipethe-agriniou.gr.

Για τη συνέχεια του Προγράμματος του, το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου θα ενημερώσει έγκαιρα το θεατρόφιλο κοινό.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος