Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Το Δημοτικό Σχολείο Θέρμου πρωτοπόρο στην εξ αποστάσεως διδασκαλία

Κοινοποίηση

Δημιούργησε τη δική του πλατφόρμα – Έχει καλυφθεί το 90% των μαθητών

Πρωτοπόρο στην εξ αποστάσεως διδασκαλία είναι το Δημοτικό Σχολείο Θέρμου, το οποίο δημιούργησε τη δική του πλατφόρμα (https://eclass.dsthermou.gr), για να κρατήσει την επαφή με τους μαθητές του. Σύμφωνα με τον Διευθυντή του σχολείου Γεώργιο Χριστόπουλο, έχει καλυφθεί το 90% των μαθητών που απασχολούνται με την ασύγχρονη εκπαίδευση.

Αυτό οφείλεται στο σχεδιασμό που έγινε με τον εκπαιδευτικό της Πληροφορικής Ηλία Τραγουλιά, αλλά και με τη διάθεση των εκπαιδευτικών, όπως αναφέρει στο χαιρετισμό του στην πλατφόρμα ο Διευθυντής του σχολείου.

Η ανακοίνωση του Διευθυντή:

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Διευθυντής του Σχολείου Γεώργιος Χριστόπουλος σημειώνει:

“Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας. Καλωσήλθατε στο νέο τρόπο επικοινωνίας μας, την ηλεκτρονική μας τάξη.

https://eclass.dsthermou.gr

Η πλατφόρμα αυτή δημιουργήθηκε με δική μας πρωτοβουλία για να καλύψει, όσο διάστημα χρειαστεί τις αδυναμίες και τα τεχνικά προβλήματα του Π.Σ.Δ. που λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας καθιστά δύσκολη την εφαρμογή της ασύγχρονης εκπαίδευσης, όπως θα εντοπίσατε και εσείς.

Το σχολείο μας προχώρησε σε μίσθωση ιδιόκτητου server στον οποίο έγινε η εγκατάσταση, της πλατφόρμας. Το όλο εγχείρημα στέφθηκε από επιτυχία χάρη στις εξειδικευμένες γνώσεις του εκπαιδευτικού πληροφορικής του Σχολείου μας κ. Ηλία Τραγουλιά, ο οποίος ανέλαβε και υλοποίησε όλα τα βήματα της εγκατάστασης.

Αγαπητοί γονείς,

Βιώνουμε όλοι μια δύσκολη περίοδο της ζωής μας. Η δια ζώσης διδασκαλία δεν αντικαθίσταται.

Κρατάμε την επαφή με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου μας, ώστε έτσι να μην αποκοπούν από την εκπαιδευτική διαδικασία, με εργασίες, δραστηριότητες, παιχνίδια κλπ.
Μένουμε σπίτι, προσέχουμε την υγεία μας και με πίστη, αισιοδοξία, ατομική και συλλογική ευθύνη δίνουμε τη μάχη κατά της παγκόσμιας πανδημίας.

Εύχομαι το συντομότερο ο “εφιάλτης” αυτός, να αποτελέσει παρελθόν και να γεμίσει πάλι το προαύλιο του Σχολείου μας… με χαρούμενες παιδικές φωνές.

Ευχαριστώ τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας που ανταποκρίθηκαν με υψηλό αίσθημα ευθύνης στις προκλήσεις των καιρών!”

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: