Το ΔΙΕΚ Μεσολογγίου προτείνει φέτος την ειδικότητα «Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου»

Με νέο πιλοτικό πρόγραμμα – Αιτήσεις έως 6/9

Το ΔΙΕΚ Μεσολογγίου φέτος προτείνει την ειδικότητα «Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου», η οποία θα λειτουργήσει με νέο πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης. Το πρόγραμμα περιέχει νέα μαθήματα κι έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών (ΠΜΣ) της Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών». Το ΠΜΣ, υπό τη διεύθυνση και επιστημονική εποπτεία του καθηγητή χειρουργικής της Γ’ πανεπιστημιακής χειρουργικής κλινικής «Ατικόν» κ. Πικουλή Εμμανουήλ, έχει από κοινού υπογράψει εκπαιδευτικό μνημόνιο συνεργασίας με το Δ.ΙΕΚ Αργους, το οποίο είχε το συντονισμό της σύνταξης του νέου οδηγού κατάρτισης.

Μία ακόμη καινοτομία του προγράμματος είναι ότι τα θεωρητικά μαθήματα και το θεωρητικό μέρος των μεικτών μαθημάτων μπορούν να πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως με τη μέθοδο της σύγχρονης εκπαίδευσης και κατάρτισης, ενώ τα εργαστηριακά μαθήματα και το εργαστηριακό μέρος των μεικτών μαθημάτων, καθώς και όλες οι εξετάσεις, υλοποιούνται δια ζώσης, στα εργαστήρια και σε χώρους εργασίας.

Δείτε τον πλήρη Οδηγό κατάρτισης της ειδικότητας στο https://iekmesol.gr/publicity/oi-nees-eidikotites-diek-mesologg.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης επιλογής έχουν οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς ηλικιακό όριο, μέχρι και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://diek.it.minedu.gov.gr

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος