Το Αγρίνιο θα υποδεχθεί ξανά την «Φλόγα της Αγάπης» – Εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή

Δράσεις την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου

Την «Φλόγα της Αγάπης» θα υποδεχθεί και φέτος το Αγρίνιο την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου (20:00) στα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια. Ο Δήμος, σε συνεργασίας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Τοπικό Τμήμα Αγρινίου) και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου, υποδέχονται την «Φλόγα της Αγάπης» της 20ης Επετειακής Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α).

Διοργανώνεται γιορτή, όπου θα σταλούν μηνύματα για την Εθελοντική Αιμοδοσία, την ανάπτυξη της έννοιας του Εθελοντισμού γενικότερα και κάθε Εθελοντικής δράσης, που έχουν στόχο να διευκολύνουν και να απαλύνουν τον πόνο των συνανθρώπων μας.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με συγκέντρωση μοτοσυκλετών στο Δημοτικό πάρκινγκ (πρώην Σφαγεία), στις 19:15, απ’ όπου θα ξεκινήσει μοτοπορεία με κατάληξη στα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια, για να παραδοθεί η φλόγα στους πεζούς λαμπαδηδρόμους. Αυτοί θα συνεχίσουν την πορεία της φλόγας στην οδό Παπαστράτου με κατεύθυνση την πλατεία Δημοκρατίας (άφιξη 20:30), όπου θ’ ανάψουν τον Βωμό και θ’ ακολουθήσει μια μικρή γιορτή.

Η μοτοπορεία: Δημοτικό Πάρκινγκ (πρώην Σφαγεία) – Δεληγιώργη – Αναστασιάδη – Δ. Βότση – Καζαντζή – Σπύρου Τσικνιά – Κύπρου – Μπαϊμπά – Κακαβιά – Δήμου Τσέλιου – Σουλίου – Πλ. Χατζοπούλου – Δαγκλή – Μακρή – Χαρ. Τρικούπη – Oινέως – Αγίου Γεωργίου – Ευτυχίας Καλύβα – Γοργοποτάμου – Θεοτοκοπούλου -Προυσιωτίσσης – Ν. Καζαντζάκη – Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Υ.Γ. Όσοι συμμετέχουν στη μοτοπορεία θα πρέπει απαραίτητα να φέρουν προστατευτικό κράνος είτε είναι οδηγοί είτε συνοδηγοί στα δίκυκλα.

Εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή

Την επομένη μέρα, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, από 8:00 μέχρι 14:00, διοργανώνεται Εθελοντική Αιμοδοσία στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας – από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας και την συμμετοχή του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Αιτωλοακαρνανίας.

Τη στήριξή τους προσφέρουν το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) και η Λέσχη Μοτοσικλέτας Αγρινίου.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος