Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Το Αγρίνιο γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Κοινοποίηση

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Hμέρας Θεάτρου, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου διοργάνωσε εκδήλωση τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016, το βράδυ, στην αίθουσα του θεάτρου.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με την ανάγνωση του μηνύματος για την Παγκόσμια Hμέρα Θεάτρου, από την ηθοποιό, κα Γιούλη Μαρούση, που φέτος γράφτηκε από τον διεθνούς φήμης ρωσικής καταγωγής σκηνοθέτη, παιδαγωγό και ερευνητή, Ανατόλι Βασίλιεφ, ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους του σύγχρονου θεάτρου.

Ακολούθησε ομιλία του Δημάρχου Αγρινίου και Προέδρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου με θέμα «Το θέατρο στο Αγρίνιο», κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν διάφορα ντοκουμέντα, η ιστορία του Ερασιτεχνικού Θεάτρου, της περιόδου 1880 έως 1980 και της νεότερης ιστορίας του θεάτρου στην πόλη, από το 1980 έως σήμερα.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παπαναστασίου αναφέρθηκε στις ενέργειες-δράσεις του Δ.Σ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, το οποίο προχώρησε στην αξιοποίηση του ντόπιου δυναμικού και βάση αυτού, επέλεξε ως Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Αγρινιώτη, κ Νίκο Καραγέωργο, έναν καταξιωμένο σκηνοθέτη.

“Μέσα στους στόχους”, σημείωσε ο Δήμαρχος, “είναι να επιτύχουμε άλλη μία σύμπραξη με σύλλογο της πόλης μας, με μοναδική επιδίωξη να δοθούν ευκαιρίες σε συγγραφείς, μουσικούς, ερασιτέχνες ηθοποιούς, σκηνοθέτες κ.τ.λ. Δηλαδή, επιθυμούμε να βλέπουμε κάθε χρόνο μια δική μας παραγωγή, με δικούς μας συντελεστές. Η προσπάθεια αυτή θα είναι κάτω από την «ομπρέλα» του ΔΗΠΕΘΕ και αυτό θα κρίνει αν θα κάνει περιοδεία στα διαμερίσματα του Δήμου μας ή αν θα εκπροσωπήσει το Αγρίνιο σε διάφορα φεστιβάλ ή ερασιτεχνικούς διαγωνισμούς”.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παρουσίαση του Θεατρικού μονολόγου «Ο Άγνωστος» του Κώστα Κακαβιά σε σκηνοθεσία Μαρίνας Καραφά, που ερμήνευσε ο ηθοποιός Γιάννης Παπαθανάσης. Η παράσταση άφησε άριστες εντυπώσεις και καταχειροκροτήθηκε από το πολυπληθές κοινό που παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

Δείτε το σχετικό βίντεο από την εκδήλωση και φωτογραφίες:

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: