Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Το Αγρίνιο φιλοξενεί 400 χορευτές από 10 χώρες για το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Κοινοποίηση

Ελληνική βραδιά την Τετάρτη, επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ την Πέμπτη – Ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Με Ελληνική βραδιά θα ξεκινήσει το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου. Την Ελληνική βραδιά θα πλαισιώσουν χορευτικά της περιοχής του Δήμου την Τετάρτη 23 Αυγούστου, ενώ η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει την Πέμπτη 24 Αυγούστου. Για πέντε ημέρες, το Αγρίνιο θα φιλοξενήσει Ελληνικά και ξένα συγκροτήματα σε μία πολύχρωμη παρέλαση πολιτισμών και παραδόσεων. Το Φεστιβάλ υποδέχεται 400 χορευτές από 10 χώρες, τις εξής: Αρμενία, Εκουαδόρ, Ιαπωνία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Πολωνία, Ουρουγουάη και Ταϊβάν.

Την Τετάρτη, στις 20:30, θα γίνει παρέλαση χορευτικών τμημάτων του Δήμου Αγρινίου και Συλλόγων και συγκεκριμένα: Χορευτικό Τμήμα Δήμου, Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, «Το Χοροστάσι», «Οι Ρίζες», «Οι Μερακλήδες», Παγκρήτιος, Αγραφιώτες Σαρακατσάνοι, «Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι», «Ο Ζορμπάς», «Τα Μανουσάκια», «Σύλλογος Σαρακατσάνων Βάλτου, Ξηρομέρου και Ευρυτανίας».

Στις 21:00 θ’ ακολουθήσει μουσικοχορευτική παράσταση από τα παραπάνω χορευτικά στην Πλατεία Δημοκρατίας.

Την Πέμπτη η επίσημη τελετή έναρξης

Το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών 2023 θα ξεκινήσει επισήμως την Πέμπτη 24 Αυγούστου με την επίσημη τελετή έναρξης. Θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023.

Την Πέμπτη, στις 20:30, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των συγκροτημάτων κατά μήκος της οδού Παπαστράτου με ενδιάμεσες στάσεις για χορό. Για μία ακόμη χρονιά το κέντρο της πόλης, αλλά και οι Δημοτικές Ενότητες, θα πλημμυρίσουν από ξεχωριστούς ρυθμούς και μελωδίες. Μικροί και μεγάλοι θα θαυμάσουν εντυπωσιακά κοστούμια και θα μυηθούν στην παράδοση και τον πολιτισμό των χωρών που θα επισκεφθούν την πόλη μας.

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει η Έβελυν Τριανταφύλλου.
Υπεύθυνος διοργάνωσης είναι ο Θεοφάνης Τσιάμης.

Ολόκληρο το πρόγραμμα

23 Αυγούστου 2023

 • Ώρα 21:00 – Πλατεία Δημοκρατίας: Ελληνική βραδιά με χορευτικά της πόλης. Συμμετέχουν: Χορευτικά Τμήματα του Δήμου Αγρινίου, Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, Ο Ζορμπάς, Καλλιτεχνικό Εργαστήρι, Τα Μανουσάκια, Οι Μερακλήδες, Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων, Παγκρήτιος Σύλλογος, Σύλλογος Ποντίων Δ.Ψαθάς, Συντροφιά με την Παράδοση, Οι Ρίζες, Η Ρούμελη, Το Χοροστάσι.

24 Αυγούστου 2023

 • Ώρα 20:00 – Παρέλαση των ξένων χορευτικών τμημάτων από το Πάρκο ως την Πλατεία Δημοκρατίας.
 • Ώρα 21:00 – Επίσημη Τελετή Έναρξης του Φεστιβάλ στην Πλατεία Δημοκρατίας. Συμμετέχουν Χορευτικά από την Αρμενία, το Εκουαδόρ, την Ιαπωνία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κροατία, την Κύπρο, την Πολωνία, την Ουρουγουάη και την Ταϊβάν.

25 Αυγούστου 2023

 • Ώρα 21:00 – Κοινότητα Αγγελοκάστρου: Παράσταση από τα Χορευτικά Τμήματα της Αρμενίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου.
 • Ώρα 21:00 – Κοινότητα Λεπενούς: Παράσταση από τα Χορευτικά Τμήματα της Ιαπωνίας, της Πολωνίας και του χορευτικού τμήματος Λεπενούς.
 • Ώρα 21:00 – Κοινότητα Γαβαλούς: Παράσταση από τα Χορευτικά Τμήματα του Εκουαδόρ, της Ουρουγουάη και του χορευτικού τμήματος της Τοπικής Κοινότητας.
 • Ώρα 21:00 – Κοινότητα Ποταμούλας: Παράσταση από τα Χορευτικά της Κροατίας, της Ταϊβάν, της Κύπρου και του Συλλόγου Ποταμούλας.

26 Αυγούστου 2023

 • Ώρα 21:00 – Κοινότητα Καινούργιου: Παράσταση από τα Χορευτικά Τμήματα του Εκουαδόρ, της Ουρουγουάης και του χορευτικού τμήματος της Κοινότητας.
 • Ώρα 21:00 – Κοινότητα Ματαράγκας: Παράσταση από τα Χορευτικά Τμήματα της Ιαπωνίας, της Πολωνίας και του χορευτικού τμήματος Ματαράγκας.
 • Ώρα 21:00 – Κοινότητα Νεάπολης: Παράσταση από τα Χορευτικά Τμήματα της Ταϊβάν, της Κύπρου, της Κροατίας και του χορευτικού τμήματος Νεάπολης.
 • Ώρα 21:00 – Κοινότητα Παραβόλας: Παράσταση από τα Χορευτικά Τμήματα της Αρμενίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου και του χορευτικού τμήματος Παραβόλας.

27 Αυγούστου 2023

Ώρα 21:00 – Τελετή Λήξης στην Πλατεία Δημοκρατίας. Συμμετέχουν τα χορευτικά από την Αρμενία, το Εκουαδόρ, την Ιαπωνία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κροατία, την Κύπρο, την Πολωνία, την Ουρουγουάη και την Ταϊβάν. Ακολουθεί αποχαιρετιστήρια γιορτή.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: