Τι ανακοινώνεται σήμερα για τους εμβολιασμένους

Επιστροφή σε πλήρη κανονικότητα για τους εμβολιασμένους ακόμα και σε περιοχές με μίνι lockdown

Ένα βήμα πριν από την πολυπόθητη επιστροφή στην κανονικότητα βρίσκονται οι εμβολιασμένοι, αφού σήμερα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την άρση των περιορισμών χωρίς αστερίσκους για τους πολίτες που έχουν λάβει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Το κυβερνητικό επιτελείο θέλει με αυτόν τον τρόπο να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στην κοινωνία ότι το εμβόλιο αποτελεί το ισχυρότερο «όπλο» για την καταπολέμηση της πανδημίας, αποκαθιστώντας την κανονικότητα για εκείνους που έχουν φροντίσει να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με το iefimerida, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναμένεται ν’ ανακοινώσει νέες, στις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης (6/10), μεγαλύτερες ελευθερίες και προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες, ακόμα και στις «κόκκινες» επιδημιολογικά περιοχές της χώρας.

Διασκέδαση… όπως παλιά

Στις συζητήσεις εξετάζεται και η δυνατότητα να υπάρχουν όρθιοι στα καταστήματα διασκέδασης που λειτουργούν αμιγώς για εμβολιασμένους. Παράλληλα στους αμιγείς χώρους δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στην πληρότητα, ενώ οι εμβολιασμένοι δεν θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε rapid test σε καμία δραστηριότητα.

«Ελευθερίες» για τους εμβολιασμένους ακόμη και στις «κόκκινες» περιοχές

Επίσης, συζητείται οι πλήρως εμβολιασμένοι να μην εμπίπτουν στα μέτρα που λαμβάνονται στις χαρακτηρισμένες «κόκκινες» περιοχές. Να μπορούν, δηλαδή, να κυκλοφορήσουν μεταξύ 1:00 με 6:00 το πρωί και να υπάρχει μουσική στην εστίαση, κάτι που απαγορεύεται τώρα. Ωστόσο, θα παραμείνει, όπως όλα δείχνουν, η υποχρεωτική χρήση μάσκας στο λιανεμπόριο.

«Οι εμβολιασμένοι δικαιούνται και πρέπει να έχουν προνόμια που να αντιστοιχούν στη συνδρομή τους στη μάχη κατά της πανδημίας» δήλωσε χαρακτηριστικά χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος