Θετική εξέλιξη για τη διάσωση του παλιού Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Στην τελική ευθεία η παραχώρηση, ώστε να παραδοθεί στις επόμενες γενιές

Ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών για την τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου, βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία υλοποίησης. Πρόκειται για το παλιό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», για το οποίο ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Γιάννης Καρβέλης, με απαντητικό έγγραφό του, συμφωνεί στην παραχώρησή του προς τον Δήμο Μεσολογγίου, με σκοπό τη διάσωση, την αποκατάσταση και τη βέλτιστη αξιοποίησή του.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος σημειώνει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη για την εποικοδομητική συνεργασία και την τελική αποδοχή του δίκαιου αιτήματος της Ι.Π. Μεσολογγίου. Ένα όνειρο, μια επιδίωξη από την πρώτη στιγμή της θητείας μας βρίσκεται πλέον μια «ανάσα» από την οριστική κατάκτηση. Η διάσωση ενός εξαιρετικού αρχιτεκτονικού μνημείου όπως είναι το παλαιό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, περνά στην ευθύνη του Δήμου. Είναι υποχρέωσή μας να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές την ιστορική και πολιτισμική μας κληρονομιά όπως πρέπει και της αξίζει».

Προχωρά ο πανελλήνιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός

Ο Δήμος, άλλωστε, ετοιμάζεται να προβεί σε πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών για την ενοποίηση και ανάδειξη των ιστορικών χώρων πέριξ του Κήπου των Ηρώων. Η προετοιμασία του διαγωνισμού είναι στο τελικό στάδιο και στο αναπτυξιακό πλάνο έχει μπει η συνολική αναβάθμιση της περιοχής απ’ το Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο έως τον Κήπο και το οικοδομικό τετράγωνο μπροστά απ’ αυτόν.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες