Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Θέλει δουλειά

Κοινοποίηση

Το ισόπαλο αποτέλεσμα με τη Βέροια, σαφώς και δεν αφήνει ευχαριστημένο κανέναν στο Αγρίνιο. Εκτός της απώλειας των δύο βαθμών εντός έδρας, η συνολική παρουσία της ομάδας κατέδειξε και αδυναμίες που πρέπει να διορθωθούν. Όμως δεν ήταν μόνο αρνητικά τα συμπεράσματα που βγήκαν από αυτό τον αγώνα.

Σε καμία περίπτωση η απώλεια βαθμών στην έδρα του, δεν μπορεί να αφήνει ευχαριστημένο κανέναν στον Παναιτωλικό. Ειδικά όταν υπάρχουν υψηλοί στόχοι και κάθε βαθμός είναι πολύτιμος στην προσπάθεια να επιτευχθούν. Ταυτόχρονα τέτοιου είδους απώλειες, αφαιρούν οφέλη από τα όποια κέρδη έχουν ίσως καθ’ υπέρβαση μέχρι τώρα αποκομιστεί και στην προκειμένη περίπτωση από το αβαντάζ του πρόσφατου διπλού στην Τρίπολη. Βέβαια βοηθούν να βγουν και συμπεράσματα που δίνουν κατευθύνσεις για βελτίωση, αρκεί να γίνει η απαραίτητη δουλειά πάνω σε αυτό.

Οι πολλές χαμένες κλασικές ευκαιρίες και κάποια λάθη ήταν που στοίχισαν σε αυτή την αναμέτρηση στον Παναιτωλικό. Ειδικά σε ότι έχει να κάνει με το πρώτο, είναι οφθαλμοφανές ότι ήταν ο κύριος λόγος που χάθηκαν οι βαθμοί. Όταν δεν βάζεις γκολ δεν κερδίζεις και «πρέπει να κερδίζεις για να μπορείς να σταθείς σε ψηλό επίπεδο» όπως είχε πρόσφατα επισημάνει σε ανύποπτο χρόνο ο προπονητής του Παναιτωλικού. Μία παραδοχή με την οποία προφανώς και δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς. Όταν λοιπόν χάνονται τέσσερις πέντε κλασικές ευκαιρίες σε ματς που τείνει να κριθεί στο γκολ, τότε σαφώς και δεν μπορείς να έχεις τύχη.

Προφανώς και πρέπει να δουλευτεί αυτό το κομμάτι πολύ, όπως και εκείνο της αποφυγής κυρίως των αμυντικών λαθών. Στο μέτρο που θα ελαχιστοποιηθούν αυτά στη συνέχεια, θα αυξηθούν και οι πιθανότητες για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και περιορισμό των απωλειών. Εννοείται πως η συνοχή της ομάδας δεν έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ακόμη και πως χρειάζεται πολύ δουλειά για να γίνει αυτό. Όμως κάποια πράγματα θα πρέπει να απασχολήσουν πιο έντονα και να γίνει ότι είναι δυνατό για να διορθωθούν. Μπορεί το πρωτάθλημα να είναι ακόμη στην αρχή, όμως δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για χαμένο χρόνο σε ότι αφορά την βελτίωση της αγωνιστικής ταυτότητας.

Θα ήταν άδικο όμως να μην επισημανθούν εδώ και κάποια θετικά συμπεράσματα που βγήκαν από αυτό το ματς. Το ότι δέχτηκε γκολ στο τελευταίο τέταρτο και βρήκε την δύναμη να αντιδράσει, σαφώς και πιστώνεται ως θετικό. Το ότι οι βοήθειες που ήρθαν από τον πάγκο βοήθησαν (όχι όλες) στο να υπάρξει η αντίδραση αυτή, επίσης. Όπως και ο αριθμός των ευκαιριών που δημιούργησε. Άρα υπάρχουν και στοιχεία που δικαιολογούν αισιοδοξία και υποδεικνύουν ποιότητα και αρετές. Εκείνο όμως που ως γενικό συμπέρασμα επικρατεί, είναι το ότι ακόμη χρειάζεται πολύ δουλειά. Για να βγάλει ο Παναιτωλικός στον αγωνιστικό χώρο όλα αυτά που μπορεί και να έχει την απαιτούμενη διάρκεια και συνοχή.

kammenos6

Γιάννης Τσιρώνης
Γιάννης Τσιρώνης
Ασχολείται αρκετά χρόνια με το αθλητικό ρεπορτάζ και έχει συνεργαστεί με όλες σχεδόν τις αθλητικές εφημερίδες στο νομό Αιτωλ/νίας καθώς και με άλλα τοπικά μέσα (πολιτικές εφημερίδες - ραδιόφωνα - ιστοσελίδες). Επίσης έχει διατελέσει ανταποκριτής σε πολλές αθηναϊκές αθλητικές εφημερίδες και ιστοσελίδες.
spot_img

Διαβάστε επίσης: