Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

«Τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» στο Μεσολόγγι: Θεατρικός μονόλογος για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Κοινοποίηση

Την Τετάρτη 26 Απριλίου

Τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» θα φιλοξενήσει το Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι, την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 και ώρα 21:00. Πρόκειται για μία αληθινή ιστορία, με θέμα τη Γενοκτονία των Αρμενίων, που αναφέρεται στην ιστορία της Ανζέλ Κουρτιάν, η οποία χρόνια μετά το σκοτεινό 1915 ζει στην Ελλάδα και αφηγείται το οδοιπορικό του διωγμού της οικογένειάς της και ολόκληρου του έθνους της.

Ένα οδοιπορικό από την Προύσα ως τη Σμύρνη και από εκεί στην Κρήτη και την Κοκκινιά. Ο πόλεμος και η προσφυγιά καταγράφονται μέσα απ’ τα μάτια ενός παιδιού, της μικρής Ανζέλ, με το φόβο και τον θάνατο, με τα γέλια και τις χαρές, με τις μουσικές και τα τραγούδια που σημάδεψαν τη ζωή της ηρωίδας. Είναι μία συγκλονιστική μαρτυρία. Η Ανζέλ θυμάται τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της και μέσα απ’ τα μάτια της βλέπουμε την ιστορία του Αρμενικού λαού και του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, όπως τα έζησε η ίδια, όπως τα βίωσε ένα μικρό παιδί, όπως τα έγραψε αργότερα, στα μαθητικά τετράδια των εγγονιών της.

Η θεατρική διασκευή του ομότιτλου βιβλίου, η σκηνοθεσία, η ερμηνεία και η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι της Χριστίνας Αλεξανιάν. Βοηθός Σκηνοθέτη και στην οργάνωση της παραγωγής είναι ο Κώστας Καρασαββίδης.

Στα ηχογραφημένα τραγούδια της παράστασης συμμετέχουν η Μαρία Σπυριδωνίδου, (φωνή), ο Κώστας Γεδίκης (πολίτικο λαούτο και μπαγλαμάς).

Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκαν η Μυρτώ Καραπιπέρη και η Πέννυ Τσομπανάκη.

Στις φωτογραφίες βρίσκεται ο Δημήτρης Καλογερής, ενώ η επιμέλεια του trailer είναι του Κώστα Κουφιόπουλου. Γραφίστας, ο Γεράσιμος Αμπάτης.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Περιεχόμενα άρθρου

Διαβάστε επίσης: