Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), στο πλαίσιο των πανελλαδικών δράσεων για την προώθηση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, διοργανώνει σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων επίσημη τελετή βράβευσης, τιμώντας αντιπροσωπευτικά Εθελοντές Αιμοδότες από Συλλόγους-Μέλη της σε όλη τη χώρα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, την Παρασκευή 9 Μαΐου και ώρα 12:30.
Θα τιμηθούν 300 Εθελοντές Αιμοδότες, οι οποίοι έχουν προσφέρει περισσότερες από 50 μονάδες αίματος, καθώς και φοιτητικές ομάδες που ξεχώρισαν για τη συμμετοχή και την προσφορά τους σε οργανωμένες αιμοδοσίες.
Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που η Ομοσπονδία πραγματοποιεί πανελλαδική βράβευση Εθελοντών Αιμοδοτών σε επίπεδο κορυφαίου θεσμικού συμβόλου της χώρας – η πρώτη είχε λάβει χώρα στην Προεδρία της Δημοκρατίας το 2015.
Η εκδήλωση αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της ανιδιοτελούς προσφοράς των Εθελοντών Αιμοδοτών και αναδεικνύει τη σημασία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας ως στάση ζωής και κοινωνικής αλληλεγγύης.











