Τα οφέλη της νίκης επί του ΠΑΣ

Πραγματική ανάσα για τον Παναιτωλικό η νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα την περασμένη Δευτέρα. Ένα αποτέλεσμα που τον επαναφέρει στις επιτυχίες μετά από ένα καταστροφικό δίμηνο και βέβαια του δίνει την ψυχολογία που χρειάζεται ώστε να ανταπεξέλθει στο δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί. Όμως προέκυψαν και άλλα οφέλη από το παιχνίδι αυτό για την ομάδα του Αγρινίου.

Όταν προέρχεσαι από δύο μήνες καταστροφικής πορείας, με σχεδόν μηδενική βαθμολογική συγκομιδή και καταρρακωμένη ψυχολογία, τότε η νίκη σε ένα ντέρμπι όπως αυτό της Δυτικής Ελλάδας μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει. Δεν είναι απλά οι τρείς βαθμοί που προστέθηκαν «στο σακούλι» μετά από καιρό και το ξεκόλλημα από τον βαθμολογικό πάτο. Είναι πρωτίστως η ψυχολογική ώθηση που πήραν οι ποδοσφαιριστές και η τόνωση της αυτοπεποίθησης που τόσο απαραίτητη είναι για όσα θα ακολουθήσουν. Για αυτούς και μόνο τους λόγους, δικαίως η επικράτηση επί του ΠΑΣ ασφαλώς μπορεί να χαρακτηριστεί πολύτιμη ή αν προτιμάτε χρυσή, όπως την χαρακτήρισε ο Γιάννης Μαντζουράκης.

Τα οφέλη όμως που προέκυψαν για τα «καναρίνια» από αυτό το ματς, δεν είναι μόνο βαθμολογικά ή έχουν να κάνουν μόνο με την ψυχολογία. Υπάρχουν και άλλα εξίσου σημαντικά που αξίζει να τα επισημάνουμε.

Πέρα από την αδιαμφισβήτητη διάθεση και το πείσμα των ποδοσφαιριστών που διακρίθηκε και σε προηγούμενα παιχνίδια, κάποιοι αυτή τη φορά έκαναν κατάθεση ψυχής μέσα στον αγωνιστικό χώρο και φάνηκε αυτό. Όταν μάλιστα πρόκειται για νέα παιδιά στα οποία ποντάρουν πολλά οι άνθρωποι του συλλόγου, τότε η σημασία του γεγονότος έχει πολλαπλάσια αξία. Η ξεχωριστή αγωνιστική παρουσία ποδοσφαιριστών όπως ο Μύγας ή οι πολύ καλές εντυπώσεις που άφησαν άλλοι όπως ο Ρουμπουλάκου, προφανώς και δίνουν υποσχέσεις για το μέλλον και πιστώνονται ως κέρδη αυτού του ματς. Εξίσου θετικό αντίκτυπο είχε η εμφάνιση του πιο έμπειρου μεν Κυριακίδη, που την χρειάζονταν τόσο πολύ ο ίδιος όσο και η ομάδα, όπως και άλλων.

Χωρίς αμφιβολία ενθαρρυντικός είναι και ο τρόπος που διαχειρίστηκε το παιχνίδι και την εξέλιξή του ο «Τίτορμος», κάτι που δείχνει πως αρχίζει να αποδίδει η δουλειά που γίνεται με τον προπονητή και πως αφομοιώνονται από τους ποδοσφαιριστές πολλά από αυτά που προσπαθεί να τους περάσει. Πάντως το γεγονός ότι παρά τις απουσίες έξι βασικών και σημαντικών για το παιχνίδι της ομάδας ποδοσφαιριστών, πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε από έναν δύσκολο και επικίνδυνο αντίπαλο, λέει από μόνο του πολλά.

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη, στα οφέλη αυτής της αναμέτρησης να μην συμπεριληφθεί και η στήριξη του κόσμου. Ο κόσμος του Παναιτωλικού παρέμεινε κοντά στην ομάδα, τον στήριξε με το χειροκρότημα και τις επευφημίες όταν χρειάστηκε να γίνει αυτό και ανταμείφθηκε με τη χαρά μιας μεγάλης νίκης. Συγκλονιστική και συγκινητική η στιγμή που η ιαχή Παναιτωλικός ακούστηκε από όλες τις πλευρές του γηπέδου. Σίγουρα άλλο ένα κέρδος ήταν και αυτό, εξίσου σημαντικό με τα άλλα αναφορικά με την δύσκολη συνέχεια.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος