Στο κτίριο Χρυσόγελου η έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του Ιταλού καλλιτέχνη Andrea Valleri

Από 17 έως και 27 Αυγούστου

Την έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του Ιταλού καλλιτέχνη Andrea Valleri με τίτλο «Συμβίωση» θα φιλοξενήσει το κτίριο Χρυσόγελου, από την Τετάρτη 17 έως και το Σάββατο 27 Αυγούστου. Ο Andrea Valleri γεννήθηκε στη Βενετία στις 14 Δεκεμβρίου 1959. Μετά από Γυμνασιακές κλασικές σπουδές, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο, στον τομέα της φιλοσοφίας, το 1985. Βενετσιάνος από την καταγωγή και Έλληνας από «υιοθεσία», όπως αυτοχαρακτηρίζεται, ξεκίνησε τη διδακτική του καριέρα ως αναγνώστης Ιταλικής μητρικής γλώσσας στην Αθήνα. Από το 1989 διδάσκει φιλοσοφία στο Ινστιτούτο “Cavanis” της Βενετίας.

Το έργο του «Η Συμβίωση» είναι ένας μεταφορικός όρος, που μεταμορφώνει πολλές ιδανικές και πραγματικές καταστάσεις, βάσει των οποίων η «διαφορά» φτάνει στην «ένωση» χωρίς να χαθεί η ταυτότητα. Παράδοση και καινοτομία, άνδρας και γυναίκα, λιμνοθάλασσα Βενετίας και Μεσολογγίου, Ελλάδα και Ιταλία, παρελθόν και παρόν, λογική και συναίσθημα, είναι μερικά από τα αρχέτυπα που χαρακτηρίζουν την έννοια της συμβίωσης. Τα έργα που είναι στην έκθεση, είναι έργα υλοποιημένα σύμφωνα με τη «τεχνική» της pop art, και έχουν ως στόχο να φέρουν μπροστά μας ,ταυτόχρονα την έννοια μίας συνθετικής και διαφοροποιημένης ενότητας.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά, 11:00-13:00 και 20:00-22:00, ενώ κατά την διάρκειά της θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου CREATIVE@HUBS (διακρατικό πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A GREECE-ITALY).

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες