Στο Δίκτυο Βαλκανικών Πόλεων Β40 ο Δήμος Αγρινίου

Συμμετείχαν 69 Δήμαρχοι από 10 χώρες των Βαλκανίων – Μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου: «Κοινή πορεία προς ένα μέλλον σταθερότητας και ευημερίας»

Στις εργασίες της Συνόδου του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου. Η Διεθνής Σύνοδος τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και, κατά την διάρκειά της, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ανέλαβε την Προεδρία από τον ομόλογό του Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου. Συνολικά 69 Δήμαρχοι από 10 χώρες των Βαλκανίων συμμετείχαν σε διμερείς συνεργασίες.

Στόχος της Συνόδου ήταν η αναζήτηση λύσεων στις καθημερινές προκλήσεις, προωθώντας το κοινό όραμα για ειρήνη και ευημερία στην περιοχή των Βαλκανίων.

Ο κ. Παπαναστασίου στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημασία της δημιουργίας του Δικτύου: «Με ιδιαίτερη τιμή χαιρετίζω τη Σύνοδο στην Ελληνική πρωτεύουσα. Μία εκδήλωση που μας καλεί σε μια κοινή πορεία προς ένα μέλλον σταθερότητας και ευημερίας, στην οποία όλοι μαζί μπορούμε να συνεργαστούμε στους τομείς της Οικονομίας, του Περιβάλλοντος, του Πολιτισμού, της Καινοτομίας και της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά το Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για την εξαιρετική διοργάνωση της Συνόδου».

Οι Δήμοι που έχουν συνυπογράψει την ιδρυτική διακήρυξη δεσμεύονται, μεταξύ άλλων, για πλαίσιο συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού, της καινοτομίας, της βιωσιμότητας, της αλληλεγγύης και για τη χάραξη νέων τομέων με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιστροφή των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και την ενδυνάμωση των καλών σχέσεων γειτνίασης στην περιοχή.

Μετά τη λήξη των εργασιών, όλοι οι Δήμαρχοι που μετείχαν στη Διεθνή Σύνοδο του Δικτύου, σε μια συμβολική κίνηση, τοποθέτησαν το έμβλημα της πόλης τους στον χάρτη της ευρύτερης περιοχής.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος