Στο Αγρίνιο η παράσταση «Βουντή», για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή

Το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Ιουνίου

Την παράσταση «Βουντή» για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή παρουσιάζει το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου, σε συνεργασία με τα Δη.Πε.Θε. Καλαμάτας, Δη.Πε.Θε. Σερρών, Δη.Πε.Θε. Λάρισας, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και Εθνικό Θέατρο. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο κείμενο της Αργυρώς Μαργαρίτη, με την παράσταση ν’ ανεβαίνει στην αίθουσα του θεάτρου το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023, στις 21:15.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μαργαρίτης.
Μουσική: Γιώργος Ανδρέου.
Σκηνικό / κοστούμια: Αλεξάνδρα Καψάλα.
Παίζει η Χρυσάνθη Δούζη.

Λίγα λόγια για το έργο:

Βρισκόμαστε στο 1930, σε µια προσφυγική γειτονιά. Η Βουντή είναι µια γυναίκα µε μεγάλη καμπούρα. Φαίνεται καθαρά πως υπήρξε όμορφη κι ελκυστική, αλλά τώρα δείχνει παραιτημένη. Την παρακολουθούμε να κινείται στον λιτό χώρο. Μιλά στην κόρη της, τη Γέρση, που παραμένει κλειδωμένη στο δωμάτιό της. Η Βουντή αναγνωρίζει πως δικαιολογημένα το κορίτσι είναι θυμωμένο και εξιστορεί τη ζωή της, ελπίζοντας πως η Γέρση θα την καταλάβει. Η ιστορία της Βουντής είναι αποτέλεσμα αλυσιδωτών γεγονότων που οδηγούν σε προβληματισμό κατά πόσο ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για όσα του συμβαίνουν και ποιες είναι οι επιπτώσεις όταν θέλει να πάει κόντρα στο πεπρωμένο.

Είσοδος ελεύθερη, απαραιτήτως με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται στην είσοδο του θεάτρου την ημέρα της παράστασης, 19:00 έως 21:00.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες