Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Στις 9 Μαρτίου ο μαθηματικός διαγωνισμός «Πυθαγόρας» – Εξεταστικό κέντρο και στην Αιτωλοακαρνανία

Κοινοποίηση

Αιτήσεις συμμετοχής έως 5/3

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) διοργανώνει για έκτη φορά φέτος τον ετήσιο πρωτότυπο διαγωνισμό της, που αφορά στις μαθηματικές ικανότητες. Ο διαγωνισμός «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ», που έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, θα διεξαχθεί αποκλειστικά ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024. Στον διαγωνισμό παίρνουν μέρος (προαιρετικά) μαθητές από τη Β΄ Δημοτικού έως και την Γ΄ Γυμνασίου.

Για την συμμετοχή ενός μαθητή στην εξέταση απαιτείται σύμφωνη γνώμη του γονέα, καθώς και συνδρομή για ένα έτος στο περιοδικό Πυθαγόρας (10€).

Η εξέταση είναι πολύ φιλική και αυτοματοποιημένη, καθώς κάθε μαθητής θα κληθεί ν’ απαντήσει σε 25 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Ο διαγωνισμός δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις, καθώς αναφέρεται, κυρίως, σε ικανότητες. Έρχεται δε να συμπληρώσει τον κύκλο των καταξιωμένων διαγωνισμών που διοργανώνει η ΕΜΕ από το 1934, καλύπτοντας σχεδόν όλη την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Περισσότερες πληροφορίες για τη φύση του διαγωνισμού και τις λεπτομέρειές του μπορούν να αντληθούν από την παρακάτω σχετική ιστοσελίδα: http://www.hms.gr/pythagoras/

Εξεταστικό κέντρο και στην Αιτωλοακαρνανία

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Αιτωλοακαρνανίας της ΕΜΕ στηρίζει τον διαγωνισμό κι έχει αναλάβει την ευθύνη για τη διεξαγωγή του στην περιοχή, δημιουργώντας εξεταστικό κέντρο. Για τη διαδικασία εγγραφής στο εξεταστικό κέντρο της Αιτωλοακαρνανίας, οι μαθητές μπορούν ν’ απευθύνονται στο σχολείο τους ή στο email του Παραρτήματος ([email protected]) ή στους υπεύθυνους του διαγωνισμού:

  • κ. Καλαμπαλίκη Γεράσιμο (για τα Γυμνάσια), τηλ. 6977152995 – email: [email protected]
  • κ. Μαστρογιάννη Αλέξιο (για τα Δημοτικά Σχολεία), τηλ. 6947702780 – email: [email protected]

Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν και να λάβουν κωδικούς, για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, μέχρι και την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: