Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Στις 5-6 Ιουλίου το Συνέδριο για τον Προσκυνηματικό και Εναλλακτικό Τουρισμό

Ολόκληρο το πρόγραμμα του Συνεδρίου

Κοινοποίηση

Η τουριστική προβολή της Αιτωλοακαρνανίας και η αξιοποίηση των αναπτυξιακών «εργαλείων» είναι το αντικείμενο του Συνεδρίου που διοργανώνει η Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας, με στόχο ν’ αναδείξει τον φυσικό πλούτο, την πνευματική και θρησκευτική κληρονομιά του τόπου. Θα συμμετάσχουν κορυφαίοι ειδικοί επιστήμονες, σημαντικοί παράγοντες και προσωπικότητες της πολιτικής, οικονομικής, εκκλησιαστικής και πνευματικής ζωής της περιοχής.

Προσδοκία των Φορέων είναι η τόνωση του εγχώριου Τουρισμού (domestic tourism), του συνεχούς Τουρισμού (continual tourism), του εποχικού Τουρισμού (seasonal tourism) και του εισερχόμενου Τουρισμού.

«Ο Τουρισμός μετεξελίσσεται σε οικονομικό φαινόμενο με πολλαπλές και ποικίλες επιδράσεις και η Αιτωλοακαρνανία τον έχει ανάγκη. Τον δικαιούται! Έχει τις δυνατότητες να δημιουργήσει, να αναπτύξει και να προβάλλει πακέτα ψυχαγωγικών και επιμορφωτικών εκδηλώσεων καθ’όλη τη διάρκεια του έτους», σημειώνεται στο σχετικό κάλεσμα των διοργανωτών και τονίζεται:

«Ο πολιτιστικός και θρησκευτικός Τουρισμός ως επιλογή ειδικών ενδιαφερόντων (special interest) είναι το πιο σημαντικό παρακλάδι εναλλακτικού Τουρισμού (alternative tourism) που ταιριάζει απολύτως στην Αιτωλοακαρνανία, δεδομένων των εγγενών αδυναμιών της για μαζική και πολυπληθή φιλοξενία επισκεπτών. Πολλές μορφές εναλλακτικού Τουρισμού, μάλιστα, είναι πιο αποδοτικές για τις τοπικές κοινωνίες, καλύτερα κατανεμημένες στο χρόνο, περισσότερο ανθεκτικές στις διεθνείς οικονομικές συγκυρίες και φυσικά συμβατές με το περιβάλλον, αφού δεν υφίσταται ο τόπος την περιβαλλοντική επιβάρυνση που προκαλεί ο μαζικός Τουρισμός. Ο μορφωτικός, εκπαιδευτικός και θρησκευτικός Τουρισμός εμπεριέχει αξίες, σέβεται το περιβάλλον, τα πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία, τα ιερά προσκυνήματα και φυσικά τις παραδόσεις κάθε τόπου.Μάλιστα στην Αιτωλοακαρνανία υπάρχουν σημαντικές και ανεκμετάλευτες δυνατότητες για τον τουρισμό περιπέτειας και ψυχαγωγίας».

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Αγρίνιο, το διήμερο 5-6 Ιουλίου 2024, στο κτήμα Πιθάρι με φόντο το μαγευτικό σκηνικό της λίμνης Τριχωνίδας.

Εν τάχει πληροφορίες για το Συνέδριο

Διεξαγωγή: 5 και 6 Ιουλίου 2024
Τοποθεσία: Κτήμα Πιθάρι, Λίμνη Τριχωνίδα
Διοργάνωση: Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας
Συνδιοργάνωση: Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου
Υποστήριξη: Δήμος Αγρινίου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Δήμοι Αιτωλοακαρνανίας, Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του Συνεδρίου

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: