Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Στις 22 Οκτωβρίου ο 15ος Ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης» – Η προκήρυξη

Κοινοποίηση

Τρεις αγώνες περιλαμβάνει η διοργάνωση

Τον 15ο Ημιμαραθώνιο δρόμο «Μιχάλης Κούσης» διοργανώνει, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, το Τμήμα Πολιτισμού Αθλητισμού και Νέας Γενιάς της Διεύθυνση Παιδείας Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Αγρινίου, σε συνεργασία με τους Συλλόγους: ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βορείου Πελοποννήσου, Γυμναστική Εταιρία Αγρινίου – ΠΑΣ Ιωνικός 80 – ΓΑΣ Αγρινίου, Παναιτωλικός Γ.Φ.Σ. – Φιλαθλητικός Σύλλογος Αγρινίου, Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αγρινίου – Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αγρινίου.

Η προκήρυξη αναλυτικά:

Η διοργάνωση περιλαμβάνει:

 • Α.Ημιμαραθώνιο δρόμο 21,1 χλμ
 • Β.Αγώνα δρόμου 5 χλμ. (αγώνας τρεξίματος & δυναμικού βάδην)
 • Γ.1000 μέτρων

Α. Ημιμαραθώνιος δρόμος 21,1 χλμ.

 1. Ημερομηνία αγώνα: Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 (9:30)
 2. Τόπος διεξαγωγής: Δήμος Αγρινίου.
 3. Ημιμαραθώνιος δρόμος 21,1 χλμ., διαδρομή: Δογρή θέση (αφετηρία) – Παντάνασσα – Παραβόλα – Τραγάνα – Καινούργιο – Παναιτώλιο – Εθν. Οδός Αγρινίου Μεσολογγίου – Χαριλάου Τρικούπη – Πλατεία Δημοκρατίας Αγρίνιο (τερματισμός).
 4. Οι διαδρομές θα πιστοποιηθούν από επίσημο μετρητή της AIMS για την ακρίβεια της απόστασης

Β. Δρόμος 5 χλμ.

 • Ημερομηνία αγώνα: Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 (17:00)
 • Διαδρομή: Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Μιχάλης Κούσης» (αφετηρία και τερματισμός).
 • Οι αγώνες θα γίνουν με την υποστήριξη της Τροχαίας Αγρινίου. Οι αγωνιστικές διαδρομές είναι εξ’ ολοκλήρου ασφαλτοστρωμένες, επίπεδες και με ελάχιστη υψομετρική διαφορά.

Γ. Αγώνας Δρόμου 1 χλμ. για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων

 • Ημερομηνία αγώνα: Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 (10:00)
 • Αφετηρία: Κόμβος εισόδου πόλης Αγρινίου Χαρ. Τρικούπη και Γρ. Λαμπράκη (Intersport). Τερματισμός: Πλατεία Δημοκρατίας, Αγρίνιο.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα 1000 μέτρα Δημοτικών Σχολείων Γυμνασίων θα γίνονται στα Γραφεία του Τμήματος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης Πλατεία Μαβίλη (πρώην σιδηροδρομικού σταθμού τρένου), τηλ: 26413-60685.

Οι αθλητές του δρόμου του ενός (1) χλμ. μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, στα γραφεία του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και στους κ.κ. Παναγιώτη Τούρκα, Κωνσταντίνο Ρόμπολα, Αθανάσιο Δασκαλή και Κατερίνα Γκόλφη, αφού πρώτα καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ο Γονέας ή ο κηδεμόνας περί της καλής υγείας τους.

4. Δικαίωμα συμμετοχής ανά κατηγορία για τον αγώνα του 1 χλμ. έχουν οι γεννηθέντες:

 • <2017 Αγοριών – Κοριτσιών
 • 2015-2016 Αγοριών – Κοριτσιών
 • 2013-2014 Αγοριών – Κοριτσιών
 • 2011-2012 Αγοριών – Κοριτσιών
 • 2010-2009- Αγοριών – Κοριτσιών
 • Ημιμαραθώνιος δρόμος 21,1 χλμ.: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (γεννηθέντες το έτος 2005 και πριν), δηλώνοντας παράλληλα και την ατομική τους επίδοση.
 • Δρόμος 5 χλμ. (αγώνας τρεξίματος & δυναμικού βάδην): Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι γεννηθέντες το έτος 2013 και πριν (οι συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών για να λάβουν μέρος στα 5 χλμ θα πρέπει με την παραλαβή των αριθμών, να καταθέσουν στην γραμματεία υπεύθυνη δήλωση του γονέα που να συναινεί για την συμμετοχή του παιδιού του και ότι συμμετέχει αποκλειστικά με δική του ευθύνη για ότι συμβεί στον συγκεκριμένο αγώνα).

Η συμμετοχή στους αγώνες είναι δωρεάν.

5. Διακρίσεις, έπαθλα* (Ισχύουν και για τους δύο αγώνες).

Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες, της γενικής
κατάταξης.
Στους πρώτους νικητές/τριες θα απονεμηθούν κύπελλα.
Στους πρώτους, δεύτερους και τρίτους νικητές/τριες θα απονεμηθούν μετάλλια.
Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα.

Στους νικητές των ακόλουθων κατηγοριών (ξεχωριστά για άνδρες και γυναίκες) θα δοθεί ειδική διάκριση. Από τις βραβεύσεις των κατηγοριών που ακολουθούν εξαιρούνται οι τρεις πρώτοι βραβευμένοι της Γενικής Κατάταξης.

Ηλικιακές Κατηγορίες Ημιμαραθωνίου δρόμου για άνδρες και γυναίκες: 18-29 ετών, 30-39 ετών, 40-49 ετών, 50-59 ετών, 60-69 ετών και 70 + ετών.
Ηλικιακές Κατηγορίες δρόμου 5 χλμ για άνδρες και γυναίκες: 14-29 ετών, 30-39 ετών, 40-49 ετών, 50-59 ετών, 60-69 ετών και 70 + ετών.

Στους έξι (6) πρώτους Νικητές της Γενικής κατάταξης του Ημιμαραθωνίου δρόμου θα υπάρξουν και οικονομικά έπαθλα από τον χορηγό.
Άνδρες (1ος Νικητής 700 ευρώ. 2ος Νικητής 500 ευρώ. 3ος Νικητής 400. 4ος 300 5ος 200 6ος 100 ευρώ).
Γυναίκες (1η Νικήτρια 700 ευρώ. 2η Νικήτρια 500 ευρώ. 3η Νικήτρια 400 4η 300 5η 200 6η 100 ευρώ).

6. Εγγραφές

Οι εγγραφές θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέχρι την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, σε ειδική φόρμα εγγραφής σε ιστοσελίδα: https://kousishalfmarathon.gr/registration_kousis223/

Οι οργανωτές διατηρούν το δικαίωμα αν ο αριθμός των συμμετοχών ξεπεράσει τον προβλεπόμενο αριθμό, να κλείσουν την ηλεκτρονική φόρμα πριν την παραπάνω ημερομηνία.

7. Μεταφορά αθλητών

Οι διοργανωτές αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μεταφέρουν τους αθλητές από το Αγρίνιο στο χώρο αφετηρίας του Ημιμαραθωνίου, με μέσα του αναδόχου του έργου.
Ώρα αναχώρησης για τον Ημιμαραθώνιο: 07.50 π.μ.
Σημείο αναχώρησης: Παλαιός σιδηροδρομικός σταθμός Αγρινίου, οδός Λορέντζου Μαβίλη.

8. Ιατρική κάλυψη

Ο 15ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Μιχάλης Κούσης» θα έχει πλήρη ιατρική κάλυψη (ασθενοφόρα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα βρίσκονται στην αφετηρία, τη διαδρομή και τον τερματισμό του Ημιμαραθωνίου Δρόμου), με βάση τα επίπεδα και τις οδηγίες του ΣΕΓΑΣ.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή/τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες/χουσες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Οι ανήλικοι αγωνίζονται με ευθύνη των γονέων ή κηδεμόνων τους.

9. Διαδρομή

α – Ολόκληρη η διαδρομή θα έχει σήμανση ανά χιλιόμετρο πάνω στο οδόστρωμα.
β – Κατά την διάρκεια της διαδρομής μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες ή βοήθεια από τους υπευθύνους των σταθμών ή από τους ραδιοερασιτέχνες που καλύπτουν την διαδρομή ή από τον πλησιέστερο κριτή.
γ – Πίσω από τον τελευταίο αθλητή θα υπάρχει λεωφορείο του Δήμου που θα μπορεί να επιβιβάζεται όποιος δε θα μπορεί να συνεχίσει καθώς επίσης θα ακολουθεί και ασθενοφόρο.
δ – Στην αφετηρία θα υπάρχει υπεύθυνος που θα μεταφέρει το σάκο με τον ιματισμό των αθλητών και τα προσωπικά αντικείμενα στον τερματισμό (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου – κτήριο πρώην Τράπεζας Ελλάδος).

10. Τροφοδοσία αθλητών

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα διατίθενται στους αθλητές του Ημιμαραθωνίου δρόμου εμφιαλωμένα και ισοτονικά ποτά, σε πέντε (5) σταθμούς στα χιλιομετρικά σημεία της διαδρομής: 5ο (Τραγάνα κοινότητα Παραβόλας) – 10ο (Κοινότητα Καινούργιου) (Αμπάρια Κοινότητα Παναιτωλίου) – 15ο (Κοινότητα Παναιτωλίου) και 18ο (Αγρίνιο, Παράδρομος εθνικής οδός 2ο χλμ. Ε.Ο. Αγρινίου Αντιρρίου).
Στην αφετηρία θα διατίθενται εμφιαλωμένα νερά.Στον τερματισμό θα διατίθενται εμφιαλωμένα νερά, ισοτονικά ποτά, φρούτα, αναψυκτικά.

11. Φιλοξενία, μετακίνηση αθλητών – συμμετεχόντων

Με πρωτοβουλία, ευθύνη και δαπάνη του Δήμου Αγρινίου, θα παρασχεθούν οι παρακάτω παροχές:
Σε όλους τους συμμετέχοντες, που θα αγωνιστούν, ο Δήμος Αγρινίου θα παραθέσει πρόχειρο γεύμα αμέσως μετά το τέλος των αγώνων, λίγα μέτρα από το χώρο του τερματισμού στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου (κτήριο πρώην Τράπεζα Ελλάδος).

Το προηγούμενο βράδυ (Σάββατο 21-10-2023) θα παραθέσει γεύμα pasta party σε όλους τους συμμετέχοντες στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγρινίου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ».

Θα φροντίσουμε να υπάρξει έκπτωση 50% στα ξενοδοχεία της πόλης (η έκπτωση θα αφορά δίκλινα & τρίκλινα) για την διαμονή των συμμετεχόντων στους αγώνες του 15ου Ημιμαραθωνίου δρόμου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ».

Για αθλητές που θα μετακινηθούν από Αθήνα ή άλλες πόλεις της Ελλάδας (δωρεάν μετακίνηση) θα μισθωθούν από τον Δήμο Αγρινίου Τουριστικά Λεωφορεία (στα Λεωφορεία θα πρέπει να επιβιβαστούν τουλάχιστον σαράντα (40) αθλητές).

12. Παραλαβή αριθμών

Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 στα γραφεία του Τμήματος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αγρινίου, επί της οδού Λορέντζου Μαβίλη (πρώην σταθμός τρένου), από ώρα 15:30-19:30.

*Με την παραλαβή αριθμών για τα 21,1 & 5 χλμ. θα δίνεται και αναμνηστικό μπλουζάκι των αγώνων.

13. Γενικές διατάξεις και για τους δύο αγώνες.

 • Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
 • Ό,τι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον τεχνικό υπεύθυνο των αγώνων.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Τήρηση υγειονομικού πρωτοκόλλου. Οι αγώνες θα διεξαχθούν βάσει των οδηγιών, για τη διεξαγωγή αγώνων αλλά και τις προϋποθέσεις συμμετοχής αθλητών και αθλουμένων, της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α., που θα ισχύουν την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων.

Όσοι αθλητές/τριες βραβευτούν στην γενική κατηγορία δεν θα βραβευτούν ξανά στις ηλικιακές κατηγορίες.

Στην κατάταξη για τις ηλικιακές κατηγορίες θα λαμβάνεται υπόψη μόνο το έτος γέννησης.

Για τους κάτω των 18 ετών συμμετέχοντες, η δήλωση συμμετοχής θα γίνεται με ευθύνη του γονέα ή κηδεμόνα.

Σε όλους που θα τερματίσουν στους αγώνες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο των αγώνων Δρ. Αθανάσιο Μουρτζιάπη κ.Φ.Α. Κλινικό Εργοφυσιολόγο MSc, Ph.D. & Post-Doc. Exercise Physiology
στα τηλέφωνα 2641-3-60684 & +30 6973435373 – email: [email protected].

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: