Στις 10 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Θεοτικό» του Θανάση Βαλαώρα

Στο κτίριο Χρυσόγελου

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Αγρινιώτη εικαστικού Θανάση Βαλαώρα, με τίτλο «Θεοτικό», στο Κτίριο Χρυσόγελου, στο Μεσολόγγι. Στα εγκαίνια, που θα γίνουν στις 20:00, καλεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νικόλαος Κοροβέσης.

Ο Θανάσης Βαλαώρας είναι γεννημένος και μεγαλωμένος στο Αγρίνιο. Κατά τη διάρκεια 1983 – 1986 σπούδασε στο τμήμα σκηνογραφίας στη Σχολή Σταυράκου. Έχει εργαστεί στην τηλεόραση (Το Μπουλούκι – ΕΡΤ) και τον κινηματογράφο (Το Βουνό Μπροστά, Ο Άγιος Βασίλης ο Θαλασσινός), ενώ σημαντικές συνεργασίες του αποτελούν αυτές με το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου / Σερρών / Ρούμελης, το θέατρο Διαλόγου και τη Νέα Πορεία. Έχει παρουσιάσει δουλειά του σε οχτώ προσωπικές εκθέσεις.

Η εν λόγω έκθεσή του αποτελεί μια απεικόνιση μορφών στις οποίες αποτυπώνεται η αγιότητα, η λιτότητα και το μεταφυσικό φως και το γήινο χρώμα της θεϊκής ουσίας. Κεντρικό στοιχείο της εικαστικής πραγματείας του καλλιτέχνη αποτελούν εκτός από τα πρόσωπα, το τοπίο της καιόμενης Σμύρνης, μια αναφορά στη μνήμη της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Παράλληλα το έργο αποτελεί μια εκδήλωση της αγωνίας του δημιουργού να διασώσει κάθε πολύτιμο και όπως ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στην ανθρώπινη προσέγγιση όλα είναι ενεργειακά. Συμπληρώνουν το παζλ της συλλογικής μνήμης. Που είναι εύκολο να αφουγκραστώ στα χαλάσματα, τα ίχνη της ύλης της ζωής που αντέχουν».

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από τις 10 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου, καθημερινά 11:00-13:00, Σάββατο 11:00-14:00 και 18:00-21:00, Κυριακή 11:00-14:00.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος